Zware Snurken in Kids

Zware Snurken in Kids

Veel kinderen snurken af ​​en toe, maar ongeveer 12 procent van de kinderen jonger dan 10 snurken gewoonte, volgens Dr Michael Schechter, een longarts en epidemioloog in een NPR.org artikel. Zwaar snurken is niet alleen een tros luide en gekke geluiden, ook niet. Als uw kind zwaar en vaak snurkt, zou hij een onderliggend gezondheidsprobleem dat behandeling nodig hebben.

Fysiologie

Snurkgeluiden optreden wanneer lucht niet vrij door de neus of mond kan bewegen tijdens de slaap, volgens KidsHealth, een deel van de Nemours Foundation. De goede resultaten wanneer de tong en de bovenste keel trillen tegen de huig en het zachte gehemelte tijdens de ademhaling, volgens de American Academy of Otolaryngology-Head and Neck Surgery. Als een kind heeft problemen met haar amandelen en de amandelen, die structuren ook trilt met luchtstroom en veroorzaken ze zwaar snurken.

Veelvoorkomende oorzaken

Andere kwesties naast problemen met de amandelen en de amandelen kan leiden tot een kind te zwaar snurken. Seizoensgebonden allergieën, verkoudheid, sinus infecties en een afgeweken septum in de neus kunnen verstoppingen in de neus die leiden tot snurken bij kinderen veroorzaken, volgens KidsHealth. Kinderen die overgewicht kan ook snurken als gevolg van vernauwing van de luchtwegen.

Slaap apneu

Snurken is ook een symptoom van een potentieel gevaarlijke slaapstoornis heet slaapapneu, die wordt gekenmerkt door onregelmatige ademhaling tijdens de slaap. Volgens KidsHealth, kan een kind met slaapapneu stoppen met ademhalen voor een korte periode tussen de 30 en 300 keer per nacht. Tussen 1 en 3 procent van de kinderen tussen de leeftijd van 2 en 6 jaar kunnen obstructieve slaapapneu te ervaren, en kinderen van wie de ouders snurken of obstructief slaapapneu hebben meer kans om de aandoening te hebben. Aangezien slaapapneu interfereert met kwaliteitsslaap kan kinderen met de aandoening wakker met hoofdpijn en duizeligheid ondervinden en hebben concentratieproblemen hele dag, naar KidsHealth.

Sleep Log

Als uw kind snurkt, het creëren van een logboek bij van zijn slaap symptomen. Als het mogelijk is, meldt lekkernijen zoals wanneer hij begint te snurken, hoe lang het snurken duurt en of hij is ziek toen zijn symptomen erger worden. Als hij snurkt en slaapt onrustig, lijkt ademhalingsproblemen en hapt naar lucht te hebben wanneer hij wakker wordt, zou hij obstructief slaapapneu hebben. Merk ook symptomen die zich voordoen tijdens de dag, zoals hoofdpijn en prikkelbaarheid. Breng uw bevindingen met uw arts.

Diagnose en behandeling

De arts zal een lichamelijk onderzoek van de neus en de keel van je kind te doen om te bepalen of congestie, vergrote amandelen of vergroot adenoids de mogelijke oorzaak van het probleem. Als amandelen of adenoïden zijn de waarschijnlijke boosdoener, zou de dokter chirurgische verwijdering aan te bevelen. Als de congestie is het probleem zou hij een over-the-counter decongestivum of antihistaminicum te bevelen of een antibioticum voorschrijven als congestie van je kind is het gevolg van een bacteriële infectie. Als hij denkt dat uw kind misschien slaapapneu hebben, zal hij een slaap-test bij een kliniek bestelt, zegt KidsHealth. Andere behandelingen voor snurken kan gewichtsverlies, veranderingen in het dieet en het verwijderen van allergenen uit de slaapkamer te betrekken.