Zwangerschap carpaal tunnel Relief

Zwangerschap carpaal tunnel Relief


Als je vingers tintelen, je handen en polsen pijn, en de gevoelloosheid veroorzaakt slapeloze nachten, het is meer dan waarschijnlijk carpaal tunnel syndroom. Als je zwanger bent. de symptomen kunnen ondraaglijk zijn. Hoewel opluchting niet volledig zal komen totdat de baby geboren is, zijn er stappen die u kunt nemen om het draaglijk te maken.

Carpaal tunnel syndroom & Zwangerschap

Binnen uw pols zijn pezen, gewrichtsbanden, botten en de mediane zenuw, die wordt beschermd door de carpale tunnel. De mediane zenuw biedt gevoel en beweging aan de hand. Als je zwanger en het behoud van vocht, weefsel en spieren zwellen zijn en druk uitoefenen op de carpale tunnel, die dan drukt op de zenuw. Uw hand en pols volledig recht of in de lucht biedt enige verlichting, omdat het de druk op de zenuw neemt.

Draag een Brace

Pols braces of spalken worden vaak voorgeschreven door artsen om de pijn van carpaal tunnel syndroom te verlichten. De brace houdt uw pols onbeweeglijk en recht, zodat de carpale tunnel kan de zenuw te beschermen tegen de flexor pezen. Experts zeggen dat het dragen van de brace de hele tijd, vooral als je slaapt, zullen de symptomen aanzienlijk verminderen.

Bezuinigen op Zout

Vochtophoping of oedeem is vaak een deel van de zwangerschap, omdat het lichaam produceert tweemaal zoveel vloeistoffen en bloedproducten voor de groeiende baby. Te veel zout compliceert dit en legt extra druk op je polsen en enkels. Het verminderen van uw inname van natrium door het uitsnijden van frisdrank, hartige gerechten en tafelzout vermindert de zwelling rond de carpale tunnel. Ook klare levensmiddelen waarvan bekend is dat natuurlijke diuretica zoals asperges, selderij, uien en grapefruit zijn.

Oefen je pols

Het nemen van een onderbreking van het werk en stretching je pols en vingers kan ook opluchting. Krul al uw vingers stevig tegen elkaar tot een vuist en dan langzaam rollen de vuist naar binnen in de richting van je schouder. Houd het er voor een paar seconden en gebruik spiercontrole langzaam opnieuw rol het uit, het uitbreiden van uw vingers een voor een, totdat ze uit elkaar worden uitgerekt. Herhaal deze oefening 5 keer en proberen om het meerdere keren per dag doen.

Rest je pols

Carpaal tunnel syndroom wordt vaak veroorzaakt door repeterende bewegingen, hoewel de artsen zeggen dat het ook erfelijk. Het goede nieuws is dat als je het niet hebt voordat je zwanger was, de symptomen zullen waarschijnlijk volledig weg na de bevalling te gaan. Maar als je het had voordat je zwanger was, heb je een veel tijd doorbrengen op de computer of carpaal tunnel syndroom is werkgerelateerd, zal uw symptomen veel erger zijn. Proberen om meer pauzes te nemen dan normaal, en, indien mogelijk, in andere handen overgaan op het werk of breng een kussen of kussen met u om het faillissement van uw pols en arm.