Zumba Stoel Oefeningen

Zumba Stoel Oefeningen

Zumba, de Latijns-geïnspireerde dance-fitness klasse claimen miljoenen volgelingen over de hele wereld, begonnen met lessen voor senioren in 2010. Zumba Gold leert deelnemers gewijzigde versies van de originele Zumba danspassen met aandacht voor de specifieke behoeften die senioren brengen fitness. Zumba stoel oefeningen, een specialiteit van Zumba Gold, worden aangeboden aan mensen met een lichamelijke of psychische beperkingen. Chair lessen duren 20 tot 30 minuten om ervoor te zorgen dat de deelnemers krijgen een training zonder te overdrijven.

Stap 1

Opwarmen. Zumba Gold stoel workouts beginnen met de overgang van het lichaam in de routine door de warm-up moves. Deze omvatten schouder rollen, pols cirkels, vinger uitbreidingen, arm liften, knie liften, teen kranen, hiel liften, spinale rotatie en klappen. Instructeurs zullen beschrijven hoe deze bewegingen kan helpen met de activiteiten van het dagelijks leven; bijvoorbeeld, kan de overhead strekken beweging helpen senior wanneer hij nodig heeft om zijn rug krabben.

Stap 2

Verplaatsen naar merengue muziek, de snelle stijl van de Dominicaanse Republiek. Begin met een mars, afwisselend tikken de voeten op de muziek. Overgang tot teen liften, het houden van hielen geplant. Raak vervolgens een voet naar de zijkant op de downbeat, terwijl tikken op de andere plaats. Voeg armbewegingen: Raak de heupen met beide handen, tik op de schouders en het bereik van de armen omhoog en naar de zijkanten.

Stap 3

Alternate tikken voeten in het bijzijn van de stoel salsamuziek, de pittige Caribisch gebied-en Cubaanse geïnspireerde beat. Maart je voeten op de beat, het toevoegen van afwisselend trappen en stampt op de gesyncopeerde ritme. Een andere beweging impliceert stepping voeten bij elkaar en uit elkaar in een vier tellen terwijl handgeklap. Deze bewegingen kunnen worden gedaan om andere soorten muziek, zoals de uplifting Colombiaanse cumbia-stijl en de sensuele en ritmische Spaanse flamenco.

stap 4

Afkoelen voor een paar liedjes met bewegingen vergelijkbaar met de warming-up, maar voeg meer rustgevende ademhaling en stretching. Tel uw hartslag over een 10-tweede periode en vermenigvuldig met 6 om de snelheid beats per minuut te krijgen. Dit herstel hartslag moet worden vallen de richting van je hartslag in rust. Eindigen met een grote klap om jezelf te belonen voor uw inspanningen.

waarschuwingen

  • Zumba stoel oefeningen zijn bedoeld voor mensen die ernstig beperkte mobiliteit. Degenen met meer mobiliteit worden aangemoedigd om ander gewijzigd Zumba lessen meedoen.