Zoete aardappelen als Kruidengeneesmiddelen

Zoete aardappelen als Kruidengeneesmiddelen

Zoete aardappelen zijn bestempeld als een natuurlijk alternatief oestrogeenbehandeling of een natuurlijke dehydroepiandrosteron omdat laboratoriumonderzoek is gebleken dat het een chemische stof diosgenin, die kan worden veranderd in verschillende steroïden zoals oestrogeen. Echter, dit effect in het lichaam voorkomen en bestaande wetenschappelijke informatie heeft de effectiviteit van zoete aardappel voor medicinaal gebruik niet bewijzen. Voor het gebruik van zoete aardappelen medicinaal, overleg dan met uw zorgverzekeraar.

Identificatie en Doseren

Zoete aardappel wordt ook wel yam, American yam, Caiapó, China wortel, koliek wortel, wilde yam, natuurlijke DHEA, fyto-oestrogeen, en reuma wortel, onder andere namen. Zoete aardappel is verkrijgbaar als een poeder en in pilvorm. Er zijn geen officiële dosis bereiken voor zoete aardappel, maar studies hebben capsules gebruikt in de dagelijkse doses variërend van 672 tot 1344 mg. General fabrikant doseringsaanbevelingen zijn twee 168- tot 336-mg capsules genomen 30 minuten voor de maaltijd voor een dagelijks maximaal zes capsules, volgens Drugs.com.

medicinale toepassingen

Zoete aardappelen worden gebruikt als oestrogeen vervangingstherapie, alsook voor het beheren menstruele problemen en osteoporose. Andere toepassingen zijn het verminderen diverticulose, die een aandoening van de ingewanden; galblaas klachten; en artritis. Zoete aardappelen worden ook gebruikt door mannen en vrouwen om energie en seksuele drift te verhogen. Vrouwen gebruiken zoete aardappelen voor borstvergroting.

effectiviteit

Zoete aardappelen worden beoordeeld als mogelijk effectief voor de behandeling van symptomen van de menopauze wanneer toegepast als een huidcrème, zegt Natural Medicines Comprehensive Database. Beschikbare wetenschappelijke informatie is er geen ondersteuning voor de klinische werkzaamheid van zoete aardappelen voor andere gezondheidstoestand. Meer onderzoek is nodig om de gezondheidsvoordelen van zoete aardappelen evalueren.

overwegingen

Er zijn geen ernstige bijwerkingen gemeld voor zoete aardappelen, hoewel allergische reacties kunnen optreden. Volgens Drugs.com, zijn licht in het hoofd, flauwte, maagproblemen en irritatie van de keel gemeld. Inname van grote hoeveelheden van zoete aardappelen kan ook braken veroorzaken. Vermijd zoete aardappelen als u een gezondheidsprobleem dat kan verergeren door een toename van oestrogeen, waarschuwt het NMCD. Ook als je proteïne S-deficiëntie, moet je uit de buurt van zoete aardappelen te blijven. Zorg ervoor dat u eerst een supplement kunt u overwegen te bespreken met uw arts.