Zocor Geneeskunde Side Effects

Zocor, een cholesterolverlagend geneesmiddel, wordt geassocieerd met veel bijwerkingen. Ongeveer 1 tot 2 procent van de mensen die Zocor ervaring ernstige bijwerkingen te gebruiken. Artsen schrijven dit geneesmiddel aan mensen met gevaarlijk hoge cholesterolniveaus het risico op beroerte en hartaanval. Zocor kan ook de progressie van hart-en vaatziekten te stoppen.

Identificatie

Zocor is de merknaam van de generieke simvastatine en is een klasse van geneesmiddelen die een leverenzym nodig voor bereiden van cholesterol remmen.

Vaak voorkomende bijwerkingen

De meest voorkomende bijwerkingen die verband houden met Zocor zijn hoofdpijn, spierpijn, verhoogde leverenzymen, buikpijn, indigestie, misselijkheid en diarree.

leverenzymen

Vanwege de kans op verhoogde leverenzymen, moeten mensen met leverproblemen geen gebruik van Zocor. Mensen die grote hoeveelheden alcohol drinkt moet regelmatig bloedonderzoek bij gebruik van Zocor te hebben.

myopathie

Zocor veroorzaakt soms myopathie, een aandoening die de symptomen van spierzwakte of pijn heeft, samen met vermoeidheid.

rhabdomyolyse

Een andere voorwaarde gekoppeld aan Zocor is rhabdomyolyse, waar de skeletspier cellen breken en een eiwit genaamd myoglobine in het bloed van de persoon vrij te geven. Myoglobin kan de nieren blokkeren en leiden tot nierschade.