Zink voor Nail Growth

Zink voor Nail Growth

Zink is een essentiële voedingsstof in kleine hoeveelheden vereist door het menselijk lichaam. Veel delen van het lichaam nodig zink, zoals het hart, hersenen, huid, haar en nagels. De Amerikaanse aanbevolen hoeveelheden zijn 8 mg voor een vrouw en 11 mg voor een man. Het nemen van extra zink als je niet een tekort hebben, is het onwaarschijnlijk dat een gunstig effect hebben. Raadpleeg uw arts voordat u extra zink.

De rol van zink

Zink is nodig voor veel van de biochemische reacties die betrokken zijn bij de groei en deling van cellen. Soorten cellen die groeien en snel delende, zoals de cellen die de huid, haar en nagels te produceren, een stabilisatie zinkgehalte om de gezonde groei van deze weefsels te bevorderen volgens de Linus Pauling Institute Oregon State University.

zink-deficiëntie

Bij een tekort aan zink plaatsvindt, kunnen symptomen verschijnen in verschillende delen van het lichaam. Omdat snel groeiende cellen hebben een constante aanvoer van zink, die snel delende cellen vaak tot de vroegste symptomen van een tekort aan zink vertonen. Naast haaruitval en huidaandoeningen zoals psoriasis en dermatitis, kan een tekort aan zink resulteert in het verschijnen van witte vlekken of vlekken op de vingernagels, rapporteert de Universiteit van Maryland Medical Center. Een tekort aan zink kan ook leiden tot trage nagel groei of nagel splitsen, volgens Nail-Care-Tips.com.

Zink en Nail Growth

Als u een tekort aan zink, dat de oorzaak is van trage groei of abnormale verkleuringen van uw nagels, dan is het nemen van een zink supplement om het niveau van zink in uw lichaam te verhogen zullen waarschijnlijk het uiterlijk en de groei van uw nagels te verbeteren. Zorg ervoor dat je genoeg zink om een ​​tekort aan zink te voorkomen kan helpen om trage groei en splitsen of verkleuring van de nagels te voorkomen consumeren, adviseert Nail-Care-Tips.com, maar er is geen bewijs dat het nemen van zink als je niet een tekort hebben wil het verbeteren van de groei of het uiterlijk van je nagels.

Voedingsmiddelen rijk aan zink

Het consumeren van voedsel dat hoge niveaus van zink bevatten, kan helpen om ervoor te zorgen je niet ontwikkelen van een tekort aan zink. Oesters bevatten zeer hoge niveaus van zink en een portie oesters biedt meer dan 500 procent van de dagelijkse benodigde inname, meldt het Bureau van voedingssupplementen van de National Institutes of Health. Andere soorten vis en veel vlees bevatten ook aanzienlijke hoeveelheden zink. Terwijl sommige noten, peulvruchten en volle granen bevatten ook zink, wordt het zink in planten niet gemakkelijk geabsorbeerd door het menselijk lichaam.