Zilverkaars Side Effects

Zilverkaars Side Effects


Doorheen de geschiedenis, is zilverkaars werd gewaardeerd door vrouwen die lijden symptomen van de menopauze of menstruatie. Het was ook nog eens een populair kruid tijdens de bevalling gebruikt. Het is echter geen kruid zonder zorg of toezicht. Er zijn mogelijke bijwerkingen, en als het te snel is genomen tijdens de zwangerschap kan ernstige negatieve gevolgen hebben voor een ongeboren kind.

Geschiedenis

Zilverkaars groeit het langs de rand van de bossen in de oostelijke delen van Noord-Amerika. De plant wordt ook verbouwd in Europa. De wortels en gedroogde wortelstok worden medicinaal gebruikt. De plant is een lid van de boterbloem familie en draagt ​​witte bloemen. Peter Smith introduceerde blue cohosh om medicijnen in 1813. Het kruid werd vroeger gebruikt door de Indianen voor keelpijn, krampen, ontsteking in de baarmoeder, en koliek. Vrouwen dronk de thee een paar weken voor de verwachte datum van levering, zodat ze een snelle en gemakkelijke levering zou hebben.

Bestedingen

Zilverkaars wordt beschouwd als een vrouw kruid omdat het helpt om de symptomen van de menopauze en osteoporose verlichten. Het kruid stimuleert ook de weeën tijdens de bevalling. Het was een populair kruid onder de Alonquin Indiaanse stammen, die oorspronkelijk gaf het kruid zijn huidige naam. De stam die het kruid tijdens de bevalling en menstruatiepijn te verlichten. Native Americans ook gebruik gemaakt van de wortel van zilverkaars als anticonceptiemiddel. Blauw cohosh heeft hetzelfde effect. Extracten of grote doses van zilverkaars kan afbreken zwangerschap.

Bijwerkingen

Volgens een studie gepubliceerd in het augustus 2002 vraagstukken van veterinaire en humane toxicologie, kan blue cohosh nicotinezuur toxiciteit veroorzaken wanneer gebruikt om abortus te induceren. Symptomen van nicotinezuur toxiciteit zijn braken, spierzwakte en buikpijn. Zilverkaars kan een vroeggeboorte of een miskraam veroorzaken als gebruikt tijdens de zwangerschap, zelfs zonder de hoge doses meestal gebruikt om te veroorzaken en abortussen. Het kruid kan ook leiden tot misselijkheid, braken of hypertensie. Het kruid mag niet worden genomen met sedativa, anesthetica of bloeddrukverlagende medicijnen. Het kruid moet ook worden gebruikt met oestrogeensupplementen vanwege de oestrogeen-achtige eigenschappen.

hormoontherapie

Een case report gepubliceerd in Vol. 11 Uitgave 5 van het tijdschrift "menopauze", waarschuwt dat zilverkaars auto-immune hepatitis kan leiden. De studie beveelt nauwlettend vrouwen die het kruid nemen, omdat dit mogelijk effect. Veel vrouwen gebruiken zilverkaars als vervanging van hormoontherapie bij overgangsverschijnselen vanwege het risico van borstkanker en hart- en vaatziekten. Een andere studie, gepubliceerd in Vol. 10 Issue 1 van "Menopause," meldde dat als zilverkaars is genomen voor een korte periode, is er slechts een gering risico op bijwerkingen die mild en omkeerbaar zou zijn. Zij concludeerde ook dat ernstige bijwerkingen waren zeldzaam, en dat zilverkaars werd beschouwd als een veilige kruidengeneeskunde.

Dosering

Traditionele bereidingen gebruikt een afkooksel van 0,5 tot 1 g van de gedroogde wortel in een afkooksel of tinctuur. Cohosh is beschikbaar in vele bereide supplementen zoals Remifemin. Remifemin is een Duitse gemaakt tablet of vloeibaar extract gedistribueerd door GlaxoSmithKline naar de Verenigde Staten. De meeste supplementen raden 20mg worden twee keer per dag genomen. Evenwel doseringen variëren met elk verschillend supplement. Hoge doses of uittreksels kunnen negatieve bijwerkingen veroorzaken, vooral tijdens de zwangerschap.