Zilverkaars en Blue Cohosh in Zwangerschap

Zilverkaars en Blue Cohosh in Zwangerschap

Zwarte en blauwe cohosh zijn twee onafhankelijke kruiden vaak gebruikt voor de gezondheid van vrouwen. Beide kruiden hebben lang traditioneel gebruikt als een stimulans baarmoeder, zowel voor de inductie van arbeid en abortus veroorzaken. Verloskundigen en herbalists kunnen deze kruiden laat adviseren in het derde trimester te helpen bij de voorbereiding van het lichaam voor de geboorte of aanmoedigen arbeid te beginnen; Maar ze moeten alleen worden gebruikt onder streng professionele begeleiding.

Blue cohosh

Blue cohosh, of Caulophyllum thalictroides, heeft verschillende zwangerschap gerelateerde toepassingen. Het is een baarmoeder tonicum en toner en kan de laatste weken van zwangerschap worden genomen om de uterus voor te bereiden op de geboorte en in hogere doses weeën op te wekken. Volgens een studie in het Canadian Journal of Clinical Pharmacology, hebben 64% van de verloskundigen in de Verenigde Staten blauwe cohosh gebruikt als een arbeids-inducerende. Genomen vroeg in de zwangerschap, kan de samentrekkingen van de baarmoeder veroorzaakt door blauwe cohosh een miskraam veroorzaken.

zilverkaars

Zilverkaars of Cimicifuga racemosa, wordt gezegd om te rijpen en open de baarmoederhals laat in de zwangerschap. Volgens WebMD, ongeveer 45% van de verloskundigen in de Verenigde Staten gebruiken zilverkaars als een arbeids-hulp; er zijn echter geen studies bevestigen de werkzaamheid van dit. Gebruikt eerder in de zwangerschap, kan zilverkaars de zwangerschap in gevaar en is gebruikt samen met andere kruiden om opzettelijk veroorzaken miskraam.

overwegingen

Kruidenpreparaten bedoeld om weeën op te wekken of voor te bereiden de baarmoederhals en baarmoeder voor de geboorte dient uitsluitend te worden genomen in de laatste weken van de zwangerschap. Nemen blauwe cohosh of zilverkaars eerder in de zwangerschap kan resulteren in een premature baby of andere belangrijke complicaties. Hoewel deze kruiden hebben een lang traditioneel gebruik, recente gegevens blijkt dat blauwe cohosh in het bijzonder vormt een serieuze gevaren voor de foetus.

Waarschuwing

Blue cohosh kan zijn van oudsher gebruik gemaakt van een baarmoeder stimulant, maar dat maakt het niet een veilige keuze voor arbeid inducties. Aviva Jill Romm, een prominente kruidendokter, stelt dat blauwe cohosh heeft teratogene eigenschappen en dat deze eigenschappen verantwoordelijk voor verschillende negatieve resultaten in verband met blauwe cohosh, met inbegrip van een kind met hartfalen kan zijn. Een onderzoek naar de veiligheid van blauwe cohosh gepubliceerd in het Canadian Journal of Clinical Pharmacology beveelt aan dat blauwe cohosh bereidingen uit de markt worden verwijderd.

effecten

Zowel de blauwe en zwarte cohosh vormen risico's van mogelijke bijwerkingen. Blue cohosh kan de bloeddruk beïnvloeden, waardoor een onveilige verhoging van de bloeddruk voor de werkende moeder. Zilverkaars lijkt minder bijwerkingen veroorzaken, maar er zijn enkele meldingen van problemen met de lever, waaronder leverfalen bij regelmatig gebruik, volgens de National Institutes of Health. Digestive bijwerkingen kunnen ook gepaard gaan zilverkaars.