Zijn vegetarische voeding gezonder dan Diets Met Vlees?

Zijn vegetarische voeding gezonder dan Diets Met Vlees?

Vegetarisch dieet kan, zolang je voorzichtig zijn om voedzame voedingsmiddelen te kiezen gezonder zijn dan voeding met vlees zijn. Baseer uw dieet op groenten, fruit, volle granen, peulvruchten en noten voor de meeste voordelen voor de gezondheid. Of u nu een vegetarisch dieet of één met vlees consumeren, gezondheid bevorderen en een betere gewichtscontrole door het beperken van uw consumptie van toegevoegde suikers, natrium, verzadigde vetten en transvetten en geraffineerde granen.

Soorten vegetarisch dieet

Een veganistisch dieet sluit alle dierlijke producten, terwijl een ovo-lacto vegetarisch dieet bestaat uit melk en eiproducten. Sommige vegetariërs selectief eet vis en gevogelte, maar geen rood vlees. Alle types van vegetarische diëten kunnen onder meer fruit, groenten, granen, plantaardige oliën, noten, zaden en peulvruchten.

Het verjagen van Protein Mythen

Vegetarische voeding kan zo lang als je verbruikt een gevarieerde voeding voldoende eiwit. Sojaproducten, linzen, bonen, erwten, noten en volkoren granen zijn vegetarische bronnen van eiwit. Aan uw eiwitbehoefte door het eten van plantaardig voedsel kan gezonder zijn dan de consumptie van dierlijke producten, die hoog in verzadigd vet kan zijn. Verzadigd vet verhoogt niveaus van cholesterol in je bloed en verhoogt je risico op hart-en vaatziekten, en volvette kaas en andere zuivelproducten, kip, rundvlees en vet vlees behoren tot de top bronnen van verzadigd vet in de typische Amerikaanse dieet.

micronutrient Concerns

Een vegetarisch dieet dat sluit alle dierlijke producten kan laag zijn aan vitamine B-12, die slechts nature aanwezig is in dierlijke voedingsmiddelen. U kunt voldoen aan uw vitamine B-12 behoeften op een plantaardig dieet door het eten van verrijkte voedingsmiddelen, zoals ontbijtgranen, consumeren voedingsgist of het nemen van een voedingssupplement. Een vegetarisch dieet is niet per se gezonder voor vrouwen van wie de ijzer winkels zijn laag, omdat ijzer uit dierlijke producten is zeer goed opneembare. U kunt voldoen aan uw calcium behoeften op een strikt vegetarisch dieet door het eten van bladgroenten en verrijkte voedingsmiddelen, zoals sinaasappelsap en tofu. Zolang je zorg om je voedingsstoffen behoeften te voldoen, kan een vegetarisch dieet gezonder dan een dieet met vlees zijn.

Manage Your Weight

Een vegetarisch dieet kan beter voor je hart dan een dieet met vlees als het is hoog in voedingsvezels. Fiber verlaagt je cholesterol en kunnen u helpen uw gewicht te beheersen, op basis van de 2010 Dietary Guidelines voor de Amerikanen. Het helpt ook lager uw risico op hart-en vaatziekten en type 2 diabetes. Voedingsvezels is alleen te vinden in plantaardige voedingsmiddelen, zoals fruit, groenten, volle granen, peulvruchten en noten. Een vlees-zwaar dieet kan weinig voedingsvezels en minder gezond zijn.