Zijn Mashed Potatoes gezond?

Zijn Mashed Potatoes gezond?

Aardappelpuree zijn een groente, dus het is natuurlijk te denken dat ze altijd goed voor je. En terwijl onvervalste aardappelpuree zijn relatief laag in calorieën en hebben veel vitamines, mineralen en voedingsstoffen, die is niet per se het geval voor traditioneel bereide aardappelpuree gecombineerd met boter en melk.

Voedingsfeiten

Volgens het Amerikaanse ministerie van Landbouw, 1 kop zelfgemaakte aardappelpuree bereid met boter en volle melk bevat ongeveer 240 calorieën, 4 gram eiwit, 9 gram vet, 35 gram koolhydraten, 3 gram vezels, 12,5 milligram vitamine C en 600 milligram kalium. Daarentegen een medium gebakken aardappel zonder toevoegingen heeft minder calorieën en meer vezels, vitamine C, kalium en eiwitten dan beide soorten aardappelpuree - 170 calorieën, 4,5 gram eiwit, 0,25 g vet, 37 gram koolhydraten, 4 gram vezels, 14,5 milligram vitamine C en 950 milligram kalium.

gezondheid Implicaties

Aardappelen hebben inherent gezonde hoeveelheden vezels, eiwitten en zetmeelrijke koolhydraten, en in hun basisvorm, zijn ze gecertificeerd als een hart-gezonde voeding door de American Heart Association. Peeling hen, stampen en ze te combineren met boter en room of melk echter sterk vermindert op de vezels en verhoogt hun calorie, verzadigd vet en cholesterol gehalte. Volgens de AHA, het eten van te veel verzadigd vet en cholesterol kan uw cholesterolgehalte in het bloed te verhogen en uw risico op hart-en vaatziekten verhogen.

Het vullen van de vezel

Het verliezen van een aantal vezels door schillen en pureren aardappelen lijkt misschien niet een big deal, maar voedingsvezels speelt een belangrijke rol in zowel gewichtsbeheersing en een gezonde spijsvertering. Volgens Dr Melina Jampolis, arts voeding specialist voor CNN.com, vezels voegt bulk aan uw dieet zonder toevoeging van calorieën, het uitstellen van de bloedsuikerspiegel stijgt en houden u voller voor langere tijd. Omdat aardappelpuree minder vezels dan hele aardappelen en meer calorieën per portie, kan het gemakkelijk zijn om te veel eten en gewichtstoename met hen. Een kopje aardappelpuree met melk en boter heeft 3 gram vezels, dat is ongeveer 8 procent van de RDA voor mannen en ongeveer 12 procent van de ADH voor vrouwen.

Een Kant van Volksgezondheid

Er zijn manieren om de van nature gezonde kwaliteiten van aardappelen te behouden bij het serveren ze fijngestampt. De eerste is om op de huid en deze combineren met de binnenkant van de aardappel. Dat de vezels per portie ervan bevorderen en de textuur van de aardappelen complexer. Als je de voorbereiding van aardappelpuree met boter en melk, gebruik schaarse bedragen en kiezen voor magere melk in plaats van geheel calorieën, vet en cholesterol te slaan. Pureren gekookte bloemkool en mengen met uw aardappelen levert een grotere verscheidenheid aan vitaminen en mineralen en minder netto calorieën per portie.