Zijn koortsblaasjes hetzelfde virus als genitale herpes?

Herpes is een veel voorkomende virus, waardoor meer dan 90 procent van de Amerikanen, volgens HerpesOnline.org (Referentie 1). Genitale herpes en koortslip wordt meestal veroorzaakt door verschillende stammen van het virus, maar elke stam kan invloed op de genitaliƫn of het gezicht.

types

Koortslip en genitale herpes veroorzaakt door het herpes simplex virus (HSV). Koortsblaasjes zijn echter meestal door de herpes simplex 1 stam (HSV-1) dat genitale herpes wordt meestal veroorzaakt door het herpes simplex 2 stam (HSV-2), volgens HerpesOnline.org (Referentie 1).

Verspreiding

Zowel herpes simplex 1 en 2 kunnen worden overgedragen naar andere gebieden van het lichaam, zodat mensen met een koortslip hun partner genitale herpes van de HSV-1 type in orale seks kan geven. Evenzo kunnen HSV-2 worden overgedragen van de genitaliƫn naar de mond, volgens Herpes-Coldsores.com (Referentie 2).

symptomen

De symptomen van een koortslip en genitale herpes zijn zeer vergelijkbaar en zijn doorgaans voorzien van rode, gevoelige huid en hobbels of blaren (referentie 3). Echter, sommige mensen met herpes symptomen vertonen nooit.

aanbevelingen

Het herpes virus is zeer besmettelijk en ongeneeslijk, zodat iedereen het ervaren van een uitbraak van een van beide een koortslip of genitale herpes moeten afzien van de huid-op-huid contact in het getroffen gebied.

overwegingen

Volgens HerpesOnline.org, is het ook mogelijk om herpes, zelfs verspreid wanneer er geen merkbare symptomen (referentie 1), die kan helpen verklaren waarom het virus is zo wijdverbreid.