Zijn Green Onions gezond?

Zijn Green Onions gezond?

Inheems in Azië, groene uien - ook wel lente-uitjes - dient te maken regelmatig optredens in gezondheidsbewuste keukens. Net als witte uien, ze voegen scherpe smaak aan uw gerechten, hoewel groene uien zijn milder, dus zelfs als ze rauw gewend bent, zullen ze niet de smaak van uw gerecht te overmeesteren. Groene uien komen ook vol met voedingsstoffen die je lichaam nodig heeft, zodat ze een gezonde aanvulling op uw dieet.

Het Voedingscentrum Basics

Groene uien zijn laag in calorieën - zelfs een hele kopje groene uien verhoogt alleen uw calorie-inname met 19, of 1 procent van de calorieën in een standaard dieet van 2000 calorieën. De meerderheid van deze calorieën afkomstig uit koolhydraten, en elke kop groene uien bevat 4 g totaal koolhydraten, waaronder 1,3 gram voedingsvezel. Deze koolhydraten leveren energie die je weefsels nodig heeft voor dag-tot-dag functioneren, en voedingsvezels bevordert een gezonde spijsvertering. Groene uien bevatten slechts kleine hoeveelheden eiwit en vet - minder dan een gram van elk per portie.

Voordelen voor Eye Health

Het toevoegen van groene uien profiteert uw ogen, omdat ze carotenoïden, waaronder vitamine A, luteïne en zeaxanthine bevatten. Vitamine A speelt een centrale rol in een gezonde visie, en niet genoeg van te krijgen in uw dieet een negatieve invloed hebben op uw gezichtsvermogen en maakt het moeilijk om te zien 's nachts. Luteïne en zeaxanthine werken samen om je ogen gezond te houden. Het consumeren van hen beschermt je cellen tegen beschadiging en bestrijdt maculadegeneratie, verklaart de Universiteit van Maryland Medical Center. Elk kopje groene uien bevat 2840 internationale eenheden en 609 microgram luteïne en zeaxanathin. Dit zorgt voor 95 procent van de aanbevolen dagelijkse inname van vitamine A voor mannen en de hele dagelijkse inname voor vrouwen, volgens het Institute of Medicine.

gezonde botten

Nemen groene uien in uw dieet en je zult ook de voordelen van hun vitamine C en K inhoud oogsten. Deze voedingsstoffen bieden beide voordelen voor de gezondheid van uw skelet - vitamine C helpt u het collageen, dat uw botten sterk houdt synthetiseren, terwijl vitamine K helpt uw ​​lichaam gebruik maken van de calcium die het nodig heeft om de botdichtheid te handhaven. Vitamine K controleert ook de bloedstolling, terwijl vitamine C werkt als een antioxidant en beschermt uw weefsels tegen beschadiging. Een 1-cup portie groene uien bevat 111 microgram vitamine K - 89 procent van de aanbevolen dagelijkse inname voor mannen en de hele aanbevolen dagelijkse inname voor vrouwen, volgens het Institute of Medicine. Elke portie van groene uien beschikt ook over 10 milligram vitamine C - 11 procent en 13 procent van de aanbevolen dagelijkse inname voor mannen en vrouwen, respectievelijk.

Het eten van meer Green Onions

Voeg groene uien aan uw favoriete salades - hun smaak werkt goed met een mix van zwarte bonen, maïs, quinoa en chipotle lime dressing, of met een mengsel van volkoren couscous, in blokjes gesneden mango en jalapeno, en verse koriander. Ze maken ook gezonde aanvullingen op wraps of sandwiches, of als garnering voor soepen. Als alternatief, snijden groene uien in de lengte doormidden, licht smeer ze in met olijfolie en rooster ze in de oven tot de randen goudbruin, of bak gesneden groene uien in een mengsel van olijfolie, gehakte knoflook en citroenschil.