Zijn er Nutritional Verschillen in Hot & amp; Cold Food?

Zijn er Nutritional Verschillen in Hot & amp; Cold Food?

Heb je je ooit afgevraagd of het koken van een voedsel kan hebben een invloed op de voedingswaarde? Er zijn verschillende nutritionele factoren die kunnen worden beïnvloed door het eten van heet of koud voedsel. Dergelijke factoren omvatten de snelheid van absorptie van voedingsstoffen, spijsvertering en de hoeveelheid van bepaalde vitaminen en mineralen in het voedsel.

Spijsvertering

Er zijn verschillende manieren om de spijsvertering te verbeteren, zoals het eten in een traag tempo en ervoor te zorgen dat al uw voedsel goed gekauwd. Een andere manier om de spijsvertering te verbeteren is hot groenten te eten in plaats van koud. De vertering van koude groenten zoals wortelen, appels en peren begint in de mond waardoor meer werk voor het lichaam. Anderzijds, de vertering van warme voedingsmiddelen, zoals gebakken fruit of groente, begint met koken, als chemicaliën het eten beginnen te worden afgebroken voordat ze in het lichaam. Door het verbeteren van de spijsvertering, zal voedingsstoffen uit dergelijke voedingsmiddelen gemakkelijker geabsorbeerd worden dan waardoor de totale voedingswaarde van het voedsel.

Groenten

Een studie in 2002 afgesloten met het "Journal of Agriculture and Food Chemistry" toonde aan dat koken van groenten zoals tomaten eigenlijk de hoeveelheid lycopeen in hen toeneemt. Lycopeen wordt gevonden in voedingsmiddelen zoals tomaten, watermeloen, rode pepers, papaya en is gekoppeld aan verminderd risico op kanker en hartaanvallen. Vitamine C is een belangrijke antioxidant die helpt stimuleren het immuunsysteem. Een nadeel van hete groenten is dat ze verliezen aanzienlijke hoeveelheden vitamine C in het kookproces.

Water

De meeste mensen hebben hun redenering waarom ze graag hun water warm of koud drankje. In het algemeen, mensen drinken koud water, want het is verfrissend en koelt het lichaam. Qua voedingswaarde, koud water wordt sneller dan warm water geabsorbeerd en vermindert daardoor het risico op uitdroging. Bovendien, het drinken van koud water kan zelfs helpen verbranden meer calorieën als het lichaam heeft om het water te verwarmen. Het drinken van warm water heeft ook zijn voordelen, want het is gezegd om te helpen bij de spijsvertering en helpen het lichaam te ontgiften.

cornflakes

Zowel warm en koud ontbijtgranen hebben voedingswaarde, maar de aard van de warme of koude ontbijtgranen die u kiest kan een verschil maken. Vaak koude ontbijtgranen zijn bekleed met suiker en hebben veel van hun voedingsstoffen verloren door het maalproces. Het kiezen van een laag suikergehalte, vezelrijk graan zal helpen om de voedingswaarde te verbeteren. Warme granen zoals havermout, bevat grote hoeveelheden vezels. Het hoge vezelgehalte van warme granen helpt bij het houden van u langer vol en verhoogt de hoeveelheid tijd die tot de volgende maaltijd, die ook kan helpen bij gewichtsverlies.