Zijn er manieren om zich te ontdoen van donkere vlekken op het gezicht snel?

Zijn er manieren om zich te ontdoen van donkere vlekken op het gezicht snel?

Hyperpigmentatie, of donkere vlekken, kunnen achterlaten als u onvoldoende en zelfbewust over je uiterlijk voelt. Maar je hoeft niet te zijn. In feite, kunt u zich te ontdoen van donkere vlekken op je huid snel, maar door het veranderen van een paar huidverzorging gewoonten en met de bereidheid om te proberen de behandeling opties beschikbaar ofwel over-the-counter of op het kantoor van uw arts.

Stap 1

Reinig uw huid met een milde zeep twee keer per dag. Vermijd zeep of reinigingsmiddelen die sterke ingrediënten zoals parabenen, kleurstoffen of natriumlaurylsulfaat bevatten. Deze kunnen het drogen en maak donkere vlekken langer duren. Na het wassen, spoel de huid goed.

Stap 2

Breng een over-the-counter crème op je donkere vlekken. Of het nu een retinol gebaseerd litteken gel of een blekende crème zoals hydrochinon, moet u de aanwijzingen op de verpakking nauwkeurig opvolgt. In de meeste gevallen moet u deze behandelingen eenmaal per dag toe te passen na het reinigen alleen maar om je donkere vlekken. Volg met een zonnebrandmiddel om blootstelling aan de zon te voorkomen, die kunnen donkerder vlekken.

Stap 3

Schar citroensap op je donkere vlekken. Vers geperst citroensap is het beste. Giet een beetje op een wattenschijfje en toepassen op uw donkere vlekken om hen aan te moedigen te vervagen. Na een paar minuten, spoel het sap van je huid om irritatie te voorkomen.

stap 4

Bezoek uw dermatoloog te bespreken en te ondergaan laser behandelingen. Meerdere sessies zijn vaak nodig om resultaten te zien, maar ablatieve lasertherapie kan behulpzaam zijn bij het verwijderen van de bovenste laag van de huid, dus het verminderen van de zichtbaarheid van donkere vlekken nadat de huid genezen zijn.

stap 5

Onderga cryotherapie om uw donkere vlekken verwijderd. Uw dermatoloog zal vloeibare stikstof te plaatsen op uw donkere vlekken op de pigmentcellen er doden. Nadat de huid geneest, moet de donkere plekken veel minder merkbaar. Er bestaat echter een risico van littekenvorming na deze behandeling.

Wat je nodig hebt

  • Gezicht wassen
  • litteken gel
  • Citroensap
  • katoenen ballen