Zijn Edamame Beans Gezond voor vrouwen?

Zijn Edamame Beans Gezond voor vrouwen?

Edamame, die vers groen sojabonen zijn, kan een gezonde aanvulling op een dieet van een vrouw te zijn. De Academie voor Voeding en Diëtetiek stelt dat sojaproducten, zoals edamame, zijn de enige plantaardige eiwitbronnen vergelijkbare kwaliteit voor eieren en vlees. Sojaproducten kan ook een aantal voordelen voor de gezondheid, zoals het mogelijk verlagen van uw risico op hart-en vaatziekten, osteoporose en kanker.

Voedingsfeiten

Een 1-cup portie van edamame bonen bevat 189 calorieën, 16,9 gram eiwit, 8,1 gram vet en 15,4 gram koolhydraten, met inbegrip van 8,1 gram vezels, of 32 procent van de dagelijkse waarde. Fiber helpt lager uw risico op hart-en vaatziekten, hoge cholesterol en spijsverteringsproblemen, zoals constipatie. Een 1-kop portie van deze bonen ook tenminste 10 procent van de DV voor vele essentiële vitaminen en mineralen, waaronder calcium, ijzer, mangaan, magnesium, fosfor, kalium, zink, koper, vitamine C en K, thiamine, riboflavine en foliumzuur, waardoor ze een zeer voedzame voeding keuze.

Hart gezondheid

Dierlijke eiwitbronnen het algemeen hoog in vet, verzadigd vet en cholesterol, die allemaal kunnen verhogen van uw cholesterolgehalte en het risico op hart-en vaatziekten te zijn. De handel in deze levensmiddelen voor soja-eiwit ten minste een deel van de tijd kan het verbeteren van uw gezondheid van het hart. Een meta-analyse gepubliceerd in "The American Journal of Cardiology 'in september 2006 bleek dat het eten van meer soja-eiwit kan helpen bij het verhogen van uw high-density lipoprotein, of" goede "cholesterol, terwijl het verminderen van uw totale cholesterol, triglyceriden en low-density lipoprotein, of "slechte" cholesterol, waarbij de mate van verandering toe naarmate de hoeveelheid sojaproteïne u eten toeneemt.

obesitas Risico

Overgewicht of obesitas verhoogt het risico voor een aantal gezondheidsproblemen, zoals hart-en vaatziekten en diabetes. Het eten van voedingsmiddelen met soja-eiwit, zoals edamame, als onderdeel van een calorie-arm dieet kan u helpen om een ​​gezond gewicht te behouden of zelfs gewicht te verliezen, volgens een artikel gepubliceerd in het "International Journal of Medical Science" in 2007.

osteoporose Risk

Vrouwen hebben de neiging om een ​​hoger risico op osteoporose als ze ouder worden. Het eten van ongeveer 40 gram per dag van soja-eiwit uit voedingsmiddelen zoals edamame kan helpen bij het verhogen van uw botdichtheid, en lager uw risico op osteoporose, volgens de Universiteit van Maryland Medical Center. Een studie gepubliceerd in het 'Journal of Clinical Densitometrie "in 2011 gevonden dat verbindingen in soja-isoflavonen genoemd kan helpen beperken botverlies bij postmenopauzale vrouwen.

Cancer Risk

Hoewel sommige dierlijke studies wezen op de mogelijkheid voor een verhoogd risico op borstkanker met soja consumptie, hebben studies bij mensen toonden geen verhoogd risico Sommige studies hebben een voordeel gebleken, volgens een artikel van diëtiste Marji McCullough gepubliceerd op American Cancer Society website in 2012. een meta-analyse gepubliceerd in "PLoS One" in februari 2014 kwam tot een soortgelijke conclusie, bij de auteurs stellen dat in de Aziatische landen sojaconsumptie kan het risico van borstkanker te verminderen, maar in de westerse landen is er niet verband tussen soja consumptie, voor of na de menopauze, en borstkanker.