Ziekten die Oorzaak Alopecia

Alopecia is de medische term voor haarverlies. Er zijn verschillende typen alopecia. Alopecia areata is een vorm van alopecia die leidt tot het verlies van flarden van haar. Alopecia universalis is een vorm van alopecia die leidt tot totale kaalheid. Alopecia kan van een aantal verschillende ziekten. De meeste ziekten die alopecia zijn ziekten die ofwel van invloed op de doorbloeding of laat een soort van huiduitslag of pijn op de huid.

Cutaan T-cellymfoom

Cutaan T-cel lymfoom is een kanker die voorkomt in de T-lymfocyten. Er is één fase van cutaan T-cel lymfoom genoemd infiltratieve fase die rode vlekken op de huid veroorzaakt. Deze rode vlekken kunnen overal op het lichaam ontstaan. Als deze patches niet zijn behandeld met ofwel de juiste medicijnen, UVB-therapie of radiotherapie, vervolgens alle haren in dat gebied zal uitvallen.

suikerziekte

Er zijn twee soorten diabetes. In type 1 diabetes, het lichaam niet genoeg insuline. Bij type 2 diabetes, het lichaam niet goed insuline geproduceerd gebruiken. In beide typen diabetes complicaties kan problemen met de bloedsomloop in het lichaam. Wanneer het bloed niet correct circuleren er veel problemen de huid, zoals makkelijk blauwe plekken. Deze problemen met de huid ook betekenen dat het langer voor het haar om te groeien zal nemen.

Lupus

Lupus is een ziekte die ook haarverlies veroorzaken. In lupus, het immuunsysteem de eigen weefsels en organen en bladeren uitslag op de huid. Als een van deze uitslag op de hoofdhuid wordt weergegeven en de haarfollikels beschadigd en het haar zal uitvallen. Lupus kan leiden tot verlies van haar in patches of gaan helemaal kaal. Wanneer de lupus wordt behandeld, zal de uitslag genezen en het haar zal terug groeien.

Hodgkin lymfoom

Hodgkin lymfoom, ook bekend als de ziekte van Hodgkin, veroorzaakt lymfeklieren te vergroten. De lymfeklieren die te vergroten zijn het meest vaak gevonden op de nek, maar kan ook worden gevonden onder de oksel of in de lies. Wanneer een lymfeklier vergroot, kan het bloed niet meer goed circuleren. Wanneer het bloed niet goed circuleert, zal haar niet groeien op normale snelheid.

syphilis

Syfilis is een andere ziekte die kan leiden tot haaruitval. Er zijn drie verschillende stadia van syfilis. De eerste fase is wanneer een zere verschijnt, maar pas wanneer de tweede trap haaruitval kan optreden. In de tweede fase, is de pijnlijke genezen, maar het slachtoffer zal een uitslag ontwikkelen. Deze uitslag zal geen pijn of jeuk, maar het zal schade aan de haarzakjes in het gebied te doen. Haar zal dan beginnen uit te vallen, maar het haar zal terug groeien zodra de syfilis wordt behandeld.