Ziekten die kopie een urineweginfectie

Ziekten die kopie een urineweginfectie

Een infectie van de urinewegen is een veel voorkomende bacteriële infectie die de blaas beïnvloedt. Mensen met deze infectie, die ook een UTI, meestal ervaring symptomen die omvatten verhoogde urinaire urgentie en frequentie wordt genoemd. Andere symptomen van UTI zijn bloed in de urine, branden tijdens het urineren en bekkenpijn. Mensen die geen symptomen van een UTI ontwikkelen, moeten een arts voor verdere evaluatie en zorg te raadplegen, aangezien deze symptomen ook tekenen van andere ziekten kunnen zijn.

Seksueel overdraagbare aandoeningen

Bepaalde soorten van seksueel overdraagbare aandoeningen, zoals gonorroe of chlamydia, kan symptomen die een UTI nabootsen veroorzaken, meldt de Amerikaanse Urologische Association. Deze bacteriële ziekten kan leiden tot ontsteking van de urinewegen veroorzaken, wat leidt tot gevoelens van urine urgentie of branderig gevoel tijdens het plassen. Patiënten die deze symptomen ontwikkelen moeten medische hulp in te roepen onmiddellijk naar de onbedoelde verspreiding van een seksueel overdraagbare ziekte te voorkomen om een ​​intieme partner.

prostaatproblemen

De prostaat is een klein orgaan bij mannen die ligt onder de blaas en wikkelt rond de urethra --- de dunne buis die urine voert van het lichaam. Mannen met een prostaat die zal ruimer zijn als gevolg van een ziekte genaamd goedaardige prostaatvergroting kan symptomen die een UTI nabootsen vertonen. Deze symptomen kunnen omvatten verhoogde of dringend plassen, verklaren de gezondheid van deskundigen met het National Kidney en Urologic Diseases Information Clearinghouse, of NKUDIC. Evenzo kunnen mannen met prostaatkanker ernstige ontsteking in de prostaatklier ontwikkelen als gevolg van kankerachtige celgroei. Tijdens het ziekteproces kan irritatie en ontsteking uitstrekken van de prostaat in de blaas. Hierdoor kunnen mannen met prostaatkanker met méér of pijnlijke urineren of bloed in de urine, rapporteren medici de National Cancer Institute.

Blaaskanker

In 2009 werden meer dan 70.000 mensen in de Verenigde Staten gediagnosticeerd met blaaskanker, volgens schattingen van de American Cancer Society. Blaaskanker, een aandoening waarbij kankercellen groeien langs de binnenkant van de blaas, de symptomen bij patiënten die een UTI nabootsen veroorzaken. De belangrijkste symptomen van blaaskanker zijn onder andere bloed in de urine en verhoogde of branderig plassen, medische experts bij de American Cancer Society te verklaren.

suikerziekte

Verhoogde urinaire frequentie en het volume zijn symptomen van diabetes die een UTI kan nabootsen. Patiënten met type II diabetes kunnen ook terugkerende urineweginfecties vanwege hoge niveaus van suiker in het bloed, worden de American Diabetes Association. Bijkomende symptomen die gepaard gaan met diabetes omvatten toegenomen dorst of honger, gewichtsverlies, vermoeidheid, wazig zicht of tintelingen in de handen of voeten. Patiënten die deze symptomen ontwikkelen moeten medische hulp te zoeken zo snel mogelijk.

Interstitiële cystitis

Chronische blaasontsteking is een ziekte genaamd interstitiële cystitis. Deze ziekte kan symptomen die een UTI nabootsen, maar zijn niet het resultaat van bacteriën in de blaas veroorzaakt, rapporteert de Universiteit van Maryland Medical Center. Symptomen van interstitiële cystitis omvatten meestal pijn bij het plassen, vaker urineren en pijn tijdens het vrijen, verklaart de NKUDIC.