zenuwpijn

Zenuwpijn, ook wel neuralgie, is pijn langs de route van een zenuw of zenuwen in je lichaam. De pijn is meestal intermitterend, maar kan ernstig zijn. Mensen van alle leeftijden kunnen zenuwpijn ervaren, maar na de leeftijd van 45 is de meest voorkomende tijd om te worden getroffen.

Oorzaken

Oorzaken van zenuwpijn, de schade of irritatie van een zenuw. De oorzaken van beschadiging kunnen ziekten zoals diabetes, infecties zoals gordelroos of lyme ziekte, trauma aan de zenuwen en tumoren drukken op nabijgelegen zenuwen.

symptomen

De symptomen van zenuwpijn zijn pijn langs de route van de getroffen zenuw, scherpe stekende pijn, die ook kan voelen als een brandende pijn, zwakte in de spier van het gebied van de getroffen zenuw en een verhoogde gevoeligheid van de huid waar de getroffen zenuw ligt .

types

Er zijn verschillende soorten zenuwpijn. Postherpetische neuralgie wordt veroorzaakt door het virus en gordelroos pijn langs de zenuwen het virus aangevallen, meestal langs de romp. Trigeminale neuralgie beïnvloedt de nervus trigeminus die loopt van de hersenen naar het gezicht veroorzaakt pijn in de lippen, kin, wangen en tandvlees aan een zijde van het gezicht. Occipitale neuralgie pijn optreedt aan de basis van de schedel en omvat tinteling en verdoving.

Diagnose

Uw arts voert een lichamelijk onderzoek om spiermassa, triggerpoints van pijn en elke vreemde gewaarwordingen op de huid te controleren. Een MRI zal zenuwbeschadiging of een mogelijke tumor knijpen een zenuw te onthullen. Een bloedonderzoek kunnen worden genomen om te controleren of een hoge bloedsuikerspiegel, een indicatie van diabetes.

Behandeling

De behandeling van zenuwpijn afhankelijk van de locatie en het type van neuralgie. Medicijnen kunnen antidepressiva zoals amtriptyline dat pijnsignalen onderscheppen van zenuwen naar de hersenen. Anti-epileptica zoals gabapentine onderdrukken zenuwpijn. Over de toonbank medicatie zoals Tylenol en Advil kan zenuw pijn te verminderen. Injecties met corticosteroïden in de pijnlijke plek kan de pijn verlichten en verminderen ontstekingen rond de zenuw.

Tips

U kunt in staat zijn om pijnlijke neuralgische aanvallen door te bepalen wat de oorzaken of triggers te vermijden. Diabetici moeten strikte controle van hun bloedsuiker te houden om schade aan de zenuwen te voorkomen. Antivirale medicijnen genomen na diagnose van gordelroos kan voorkomen postherpetische neuralgie. Vermijd zeer warme of koude etenswaren of drinken als je mond of gezicht pijn, omdat deze alleen irriteren reeds beschadigde zenuwen hebben.