Yoga voor Hip Pain

Heup pijn kan het gevolg zijn van letsel, reumatoïde artritis, osteoartritis en ontsteking. Hoewel yoga niet aan deze voorwaarden kan genezen, kan verlichting van de pijn in de heupen en andere gewrichten.

Hoe Yoga kan helpen

Strakke spieren in de heupen en benen kan leiden tot spanning en ontsteking in de gewrichten, die pijn en ongemak veroorzaken. Veel yogahoudingen zijn ontworpen om de spieren te strekken en verlichten de spanning.

Soorten Poses

Bepaalde asana's (houdingen) zijn speciaal ontworpen voor de heup gewrichten en spieren. Voorwaartse buigingen helpen strek de lange spieren van de benen. Duif is een uitdagende pose die de heupen wordt geopend. Butterfly is een dynamische pose die helpt bij het openstellen van de heupgewrichten. Cobbler's pose is een uitbreiding van de vlinder. Driehoek vormen opent de heupen en rekt de lange spieren van de benen.

Voordelen van Yoga

Naast houdingen, ontspanningsoefeningen helpen om stress te verlichten en spanning in het lichaam. Volg elke yoga met een aantal minuten van diepe ademhaling en ontspanning.

Tijdsspanne

Zoals bij elke oefening programma, het kost tijd om eventuele voordelen te zien. De sleutel tot yoga is regelmatig, vaste praktijk, ten minste drie of vier keer per week. Misschien direct spanningsafname na de eerste week ervaren, maar meestal zijn de resultaten het duidelijkst na een maand of twee.

Voorzorgsmaatregelen

Hoewel yoga is zacht en veilig kan worden beoefend door de meeste, altijd met uw arts of zorgverlener te raadplegen voordat u begint met dit of een fitness programma.