Yoga voor de ziekte van Parkinson

Yoga voor de ziekte van Parkinson


ziekte van Parkinson (PD) is een degeneratieve aandoening die is getoond om positief te reageren op yogapraktijk. Hoewel yoga PD niet kunnen keren, kan de progressie te vertragen en verlichten de symptomen door het verbeteren van de beoefenaar flexibiliteit, kracht en balans.

Flexibiliteit

Een van de eerste symptomen van PD stijfheid, vooral in de romp. Regelmatige beoefening van yoga asana's (houdingen) kan de flexibiliteit te verhogen en stijfheid te minimaliseren. Volgens Melanie M. Brandabur, MD, medisch directeur bij de ziekte van Parkinson en Movement Disorders Center in Illinois, "Yoga integreert geest, lichaam en geest" en is een uitstekende manier om flexibiliteit, evenals kracht en balans te verbeteren.

Asanas gunstig voor kern flexibiliteit zijn onder meer:
Staande Head to Knee Bend
zittend Twist
Prayer Twist
Kat en Koe Tilts
Upward- en Neerkijkende Hond
Konijn
Crescent Moon
Driehoek
Cobra

Kracht

Yoga is niet altijd gezien als een sterkte bouwen van oefening, maar het absoluut verhoogt sterkte --- meestal met behulp van het eigen lichaamsgewicht als weerstand. Kracht van de geest is een ander gevolg van de regelmatige beoefening van yoga; steeds meer in harmonie met het lichaam door het onderhouden van poses met dergelijke empowerment namen als Warrior (I, II en III), Eagle, Lion, Godin Squat en Berg laat een met een opgeheven houding die duurt buiten het klaslokaal.

Strength stelt de knie te krijgen:
Dolfijn
Plank
Side Plank
Stoel
Neerkijkende Hond
Brug
Sprinkhaan
Extended ZijHoek

Saldo

Degenen met PD merken vaak dat hun evenwicht is uitgeschakeld. Yoga is aangetoond dat evenwicht te verbeteren. Becky Farley, een fysiotherapeut en onderzoek assistent-professor aan de Universiteit van Arizona, zei dat yoga verhogingen "ontspanning, die de controle tremoren helpt, activeert getroffen spiergroepen, en kan een constante herinnering van waar uw lichaam zou moeten zijn en hoe het moet bewegen . '

Het handhaven van een gevoel van evenwicht is wat hatha yoga is alles over: de zon en de maan, de yin en yang, het in en uit (van de ademhaling), de linker en de rechter. Elke asana die wordt uitgevoerd op één zijde van het lichaam wordt dan uitgevoerd aan de andere kant, ook. Dit is de basis van de zonnegroet --- een reeks houdingen die de wervelkolom naar voren en naar achteren te werken in successie. Het wordt vaak gebruikt als een warming-up en is een geweldige kern strengthener, terwijl ook de rug stretching en het stimuleren van evenwicht.

Extra asanas die balans te verbeteren:
Balancing Bound Angle
Adelaar
Danser
Halve Maan
Revolved Half Moon
Standing Splits
Boom
Warrior III
Balancing Table
headstand Prep