Witte Wijn Nutrition Information

Witte Wijn Nutrition Information

Voor veel mensen, een maaltijd is niet compleet zonder een glas wijn. Als witte wijn is uw favoriet - of een fles van iets speciaals of wijn van het huis van een restaurant - u kunt het in uw dieet zonder zorgen. Een glas witte wijn is relatief laag in calorieën, geen vet en kleine hoeveelheden vitaminen en mineralen. De sleutel is om het te drinken met mate.

Calorieën en vet

Een 100-g, of ongeveer 3,5 oz., Portie witte wijn bevat 82 calorieën, hoewel dit bedrag enigszins variëren, afhankelijk van het type wijn kiezen. Witte wijn bevat nul gram vet. Eet een maaltijd of een snack met witte wijn om de absorptie van alcohol vertragen in je bloedbaan.

Koolhydraten en eiwitten

Witte wijn is niet veel in de weg van koolhydraten en eiwitten, twee voedingsstoffen die je lichaam gebruikt om energie te leveren. Een portie van witte wijn bevat 2,6 gram koolhydraten; je nodig hebt 225-325 g per dag. De weinige koolhydraten in een portie witte wijn dienen ook om je nieren en de hersenen functioneren als ze zouden moeten houden. Een portie van witte wijn heeft slechts 0,1 g eiwit, zodat het niet te zetten, maar een kleine deuk in de 46-56 g moet je verbruikt per dag.

mineralen

Drink een portie van witte wijn, en je verbruikt 3 procent van de magnesium die u moet nemen in elke dag, gebaseerd op een dieet van 2000 calorieën. Hoewel er gezondere tot magnesium in uw dieet, het magnesium in wijn niettemin bij aan de functie van de enzymen produceert het lichaam. U krijgt ook kleinere hoeveelheden calcium, ijzer, zink, kalium en fosfor.

vitaminen

Witte wijn dient als een bron van vitamine B-6; één portie bevat 3 procent van de aanbevolen dagelijkse inname. Een portie biedt u ook 1 procent van de riboflavine, ook wel vitamine B-2, en niacine, bekend als vitamine B-3, moet u nemen elke dag. Alle drie de B-vitamines aanwezig in wijn helpen u halen energie uit het voedsel dat je eet.

gezondheidsoverwegingen

Drink met mate om te voorkomen dat het nuttigen van te veel calorieën. Regelmatig drinken van witte wijn om overtollig kan ook een negatieve invloed op je immuunsysteem en veroorzaken geheugenverlies, leverziekte en angst. Raadpleeg uw arts als u denkt dat u te veel witte wijn, of geen alcohol te drinken.