Wild geneeskrachtige planten

Wild geneeskrachtige planten


Doorheen de menselijke geschiedenis mensen een verscheidenheid aan wilde planten hebben gebruikt om de gezondheid te verbeteren en voor de behandeling van ziekten en kwalen. Verschillende groepen gebruikt verschillende planten, afhankelijk van wat mochten doen. Tot op de dag, zijn wilde planten nog steeds gebruikt als een alternatief voor of aanvulling op de moderne geneeskunde.

Geschiedenis

Het gemak van geneesmiddelen op recept is een recente ontwikkeling, maar het vinden van behandelingen voor ziekten en kwalen is altijd een strijd voor de mens geweest. Volgens de Herb Palace website, het gebruik van wilde geneeskrachtige planten werd ontwikkeld door observatie van wilde dieren. Door middel van trial-and-error en generaties van raffinage en vastleggen van gegevens, ontwikkelde mensen geneeskunde van wat er beschikbaar is in de natuur om hen heen was. Farmaceutische geneesmiddelen zijn vaak gebaseerd op natuurlijke plantaardige stoffen.

kenmerken

Wild geneeskrachtige planten zijn net zo gevarieerd als de verschillende ecosystemen en habitats ze vandaan komen. Elke plant heeft een andere reeks kenmerken. Volgens de website van Planta Europa, kan geneeskrachtige planten worden gedefinieerd als planten die ziekte, het voorkomen van ziekte of gezondheid te behouden genezen. Veel planten voldoen aan deze brede definitie.

overwegingen

Het is belangrijk om de populatie wilde geneeskrachtige planten behouden. Volgens de website Alternative Nature, veel receptplichtige geneesmiddelen op basis van planten, en het kan gemakkelijk om over-oogsten een plant. Met het oog op de wilde geneeskrachtige planten te bewaren, oogst een plant alleen als je het kunt doen zonder het kwetsen van de plant bevolking. Een goed idee is om te proberen het uitdragen meer van de plant dat nodig is.

Bestedingen

Een medicinale plant vaak biedt een scala aan voordelen voor de gezondheid en kunnen verschillende problemen te behandelen. Bijvoorbeeld, alternatieve Nature meldt dat passionflower produceert anti-angst effect en kan worden gebruikt voor de behandeling van slapeloosheid en nerveuze spanning. Daarnaast wordt onderzoek gedaan naar de mogelijkheid om de ziekte van Parkinson en kanker. Volgens de Wilderness Survival website, kan wild geneeskrachtige planten worden gebruikt als kompressen (medicatie spread doek en toegepast op het getroffen gebied), infusies (thee) en afkooksels (plantenextracten).

Onderzoek

Volgens de William Brown Center, is modern onderzoek over geneeskrachtige planten op twee manieren gebeuren. Men kan kijken naar hoe planten traditioneel worden gebruikt: door middel van generaties van mensen gebruik te leren welke planten gevaarlijk zijn, welke dosering te nemen en hoe te beheren de plant geneeskunde. Het is ook mogelijk om geneeskrachtige eigenschappen van planten onderzoek door het bestuderen van de moleculen van de planten.