White Willow Bark Extract Side Effects

White Willow Bark Extract Side Effects


Witte wilgenbast is gebruikt voor duizenden jaren voor de behandeling van koorts en ontstekingen. Het bevat een chemische stof salicine die vergelijkbaar is met het actieve ingrediënt in aspirine. Wilgenbast extract is verkrijgbaar in capsule, vloeibaar, of gedroogde kruiden vorm. De meeste mensen kunnen tolereren witte wilgenbast, maar sommige mensen hebben een aantal bijwerkingen van het gebruik gerapporteerd.

Allergieën en Side Effects

Mensen die allergisch zijn voor aspirine moeten witte wilgenbast voorkomen. De meest voorkomende bijwerkingen van een wilgenbast intolerantie of allergie omvatten maagklachten, misselijkheid en diarree. Sommige gebruikers hebben ook ervaren heesheid, hoesten en zwelling van het oog. Meer ernstige symptomen, zoals duizeligheid, ademhalingsproblemen, zwelling, jeuk of huiduitslag kan ook voorkomen. Medicine Net raadt het raadplegen van een arts meteen als de symptomen zoals duizeligheid, verwarring, zwarte of teerachtige ontlasting, een beltoon sensatie in de oren, of gemakkelijk blauwe plekken ontwikkelen. Deze symptomen kunnen een ernstige reactie op het kruid te geven. Wilgenbast kan ook een aantal ernstige aandoeningen veroorzaken. Renale papillaire necrose is een aandoening gekenmerkt door dood weefsel in de nieren. De symptomen zijn onder meer bloederige, troebel of donkere urine, rugpijn, incontinentie en weefsel in de urine. Wilgenbast creëert ook een aandoening die hypertriglyceridemie, of te veel vetcellen in de bloedbaan. Hyperurikemie, wat betekent dat er een hoog urinezuur in het bloed, is een schadelijke bijwerking.

Drug and Alcohol Interactions

Acetazolamide is een medicijn gebruikt om epilepsie en glaucoom te behandelen, en wordt soms ook voorgeschreven als middel tegen hoogteziekte. Een combinatie van witte wilgenbast en acetazolamide resultaten in verwarring, een gebrek aan energie en de controle over de blaas problemen. Sommige medicijnen verhogen het risico op bloedingen bij patiënten; witte wilgenbast kan deze effecten verergeren. Niet gebruikte witte wilgenbast met geneesmiddelen zoals warfarine en heparine, die antistollingsmiddelen dat bloedstolsels in de longen, bloedvaten en hart voorkoming of met aspirine of andere aspirine-achtige geneesmiddelen zijn. Wilgenbast verhoogt de niveaus van methotrexaat, een geneesmiddel gebruikt om de groei van cellen, en de anti-epilepsie medicijnen fenytoïne, toxische hoeveelheden vertragen. Niet gebruiken wilgenbast in combinatie met een van deze medicijnen. Wilgenbast vermindert ook de effectiviteit van diuretica en bètablokkers. Het veroorzaakt maagontsteking en bloeden in het maagdarmkanaal bij gebruik in combinatie met alcohol.

Moeders en kinderen

Zwangere vrouwen wordt aangeraden om wilgenbast vermijden omdat salicylaten, of aspirine chemicaliën, zijn gevaarlijk voor ongeboren baby's. Ze kunnen ook huiduitslag veroorzaken bij borstgevoede baby's van wie de moeders gebruiken salicylaten. Kinderen in de leeftijd van 4 tot 12 die aspirine gebruiken een risico lopen op het ontwikkelen van een ernstige infectie genaamd Reye Syndroom dat lever dysfunctie en plotselinge schade aan de hersenen veroorzaakt. Reye syndroom volgt meestal het begin van waterpokken of luchtweginfecties met ongeveer een week, dus het moet niet worden gegeven aan kinderen die lijden aan waterpokken of andere virale infecties. De Universiteit van Maryland raadt het niet geven van witte wilgenbast aan kinderen onder de leeftijd van 16 jaar.