Welke Voedingsstoffen Do Grains bieden?

Welke Voedingsstoffen Do Grains bieden?

Volle granen zijn voedzame voedingsmiddelen die hoge concentraties van koolhydraten, fytonutriënten, vitaminen, mineralen en andere voedingsstoffen. Volle granen zijn de gehele kern van de plant, die de zemelen, kiem en endosperm bevat. Zij kunnen worden gegeten geheel, spleet, gebarsten, gemalen of in vlokken. Het eten van volkoren granen kan uw risico op chronische ziekten die hart- en vaatziekten, spijsverteringsstoornissen en sommige vormen van kanker omvatten verminderen.

koolhydraten

Volle granen zijn een rijke bron van koolhydraten die zetmeel en vezels bevatten. Zetmeel is een complexe structuur die een groot aantal suikermoleculen bevat. Fiber is een onverteerbare stof die het grootste deel van uw ontlasting vergroot en verplaatst het afval door je spijsverteringskanaal. Je lichaam breekt koolhydraten in enkele moleculen suiker die je cellen metaboliseren voor energie. Volle granen, zoals gerst, die in het algemeen lage glycemische index voedingsmiddelen die suikers lichaam langzaam absorbeert in het bloed bevatten. Geraffineerde granen, zoals wit brood, zijn over het algemeen een hoge glycemische index voedingsmiddelen. Ze bevatten suikers die snel in het bloed worden geabsorbeerd. Het eten van lage glycemische voedingsmiddelen stelt u in staat om uw bloedsuiker te controleren en verminderen het risico van insulineresistentie, diabetes en hart- en vaatziekten, terwijl een hoge glycemische voedingsmiddelen verhogen het risico van insulineresistentie, diabetes en hart- en vaatziekten.

Dik

Volle granen bevatten gezonde vetten, vooral meervoudig onverzadigde vetzuren zoals oliezuur en linolzuur, blijkt uit onderzoek van wetenschappers van General Mills Bell Instituut voor Gezondheid en Voeding in Golden Valley, Minnesota, en gepubliceerd in het 'Journal of Nutrition "mei 2011 . Linolzuur is een essentieel vetzuur je lichaam moet afkomstig zijn van voedingsmiddelen omdat mensen niet in staat zijn om het te synthetiseren. Niettemin lichaam kan linolzuur omzetten in andere vetten, zoals arachidonzuur. Meervoudig onverzadigde vetzuren spelen een vitale rol in celmembraan gezondheid en stabiliteit.

vitamine E

Volle granen behoren tot de beste bronnen van vitamine E. Vitamine E is een vetoplosbare vitamine en anti-oxidant die uw celmembranen beschermt tegen schadelijke chemische stoffen en toxines. Vitamine E voorkomt ook de opbouw van plaque in de slagaders, stimuleert het immuunsysteem en verlaagt het risico van cataract.

Magnesium

Hele korrels behoren tot de voedingsmiddelen met de grootste concentratie van magnesium in het menselijke dieet. Magnesium is een mineraal wat u nodig heeft voor gezonde botten en spieren. Magnesium is essentieel voor het energiemetabolisme, in het bijzonder bij het omzetten van koolhydraten in energie. Het mineraal is ook betrokken bij de geleiding van zenuwimpulsen, spiersamentrekking en hartritme.