Welke voedingsmiddelen kan ik eten om te helpen mijn acne?

In het verleden, velen geloofden dat acne wordt veroorzaakt door het eten te veel chocolade of te veel frieten. Maar wetenschappers hebben nog een duidelijk verband tussen deze voedingsmiddelen en acne te vinden. Breakouts zijn niet direct verbonden met dieet. Acne wordt veroorzaakt door hormonen en overactieve talgklieren. Maar er zijn bepaalde voedingsmiddelen die invloed kunnen de concentraties van bepaalde hormonen, die op hun beurt veroorzaken acne. Het kappen van uw verbruik van deze voedingsmiddelen kunt u duidelijkere huid geven.

Oudewijvenpraat

Acne is een probleem dat treft meer dan 40 miljoen Amerikanen. Door de jaren hebben mensen geprobeerd de oorzaak van de huidconditie vinden. Velen hebben acne toegeschreven aan bepaalde voedingsmiddelen. Moeders waarschuwden hun kinderen dat het eten van pizza of chocolade ze puistjes zou geven. Het leek logisch dat vettig voedsel veroorzaakt vette huid. Echter, er is geen duidelijk wetenschappelijk bewijs dat verhalen van deze oude vrouwen ondersteunt. Acne wordt niet veroorzaakt door het eten van pizza of chocolade. Vette huid wordt veroorzaakt door hormonen, niet frietjes.

Wat zijn de oorzaken Acne

De bron van acne kan terug naar overactieve talgklieren worden getraceerd. Deze klieren produceren een natuurlijke olieachtige substantie bekend als sebum. Talg houdt de huid zacht en glad. Te veel talg kan leiden tot acne.

Talgklieren worden bestuurd door een mannelijk geslachtshormoon testosteron genoemd. Dit geldt voor zowel mannen als vrouwen. Te veel testosteron zorgt ervoor dat de talgklieren overactief en produceren teveel aan talg. De talg bouwt in de haarzakjes, het creëren van een voedingsbodem voor Propionibacterium acnes, een bacterie die puistjes veroorzaakt.

Dieet

Er zijn geen wonder voedingsmiddelen die acne te voorkomen, maar dat betekent niet betekende dat voeding een rol speelt. Het eten van een uitgebalanceerd dieet houdt je hele lichaam gezond, met inbegrip van uw huid. Het omgekeerde is ook waar.

Een recente studie van RMIT University en Royal Melbourne Hospital vonden een verband tussen glucose, insuline en acne. Het eten van grote hoeveelheden geraffineerde suiker verhoogt insuline niveaus. Dit leidt tot het lichaam produceren extra testosteron. Overmaat testosteron verhoogt de talgproductie, die kan leiden tot acne. Daarom, terwijl gewoon het eten van chocolade je niet puistjes zal geven, een dieet met veel geraffineerde suiker kan leiden tot meer frequente breakouts.

Voedingsmiddelen te eten

De huid is het intrinsiek verbonden met de rest van het lichaam. Een gezond lichaam betekent een gezonde huid. Het eten van een uitgebalanceerd dieet zal niet alleen het verbeteren van uw algehele gezondheid, maar het kan ook helpen uw acne. Een evenwichtige voeding bestaat uit vers fruit en groenten en volkoren granen. Het beste is om verwerkte voedingsmiddelen, die bevatten vaak geraffineerde suiker te vermijden. Een enkele candy bar zal niet geven je puistjes. Echter, een dieet dat bestaat uit een heleboel junk food insuline te verhogen, wat leidt tot meer frequente breakouts.

Als u een zoetekauw bent, probeer dan het vervangen van geraffineerde suikers met natuurlijke suikers. Bijvoorbeeld, vruchtensappen zijn veel gezonder dan koolzuurhoudende dranken. Ruwe honing is een uitstekend alternatief voor witte suiker.

Water

Het drinken van water zal het uiterlijk van uw huid, maar ook uw algehele gezondheid te verbeteren. Als je niet van water, kunt u andere vloeistoffen, zoals thee en vruchtensappen drinken. Vermijd alles met toegevoegde suiker. Cafeïne is een diureticum, dat je daadwerkelijk kunt uitdrogen. Beperk uw inname van koffie en energiedrankjes zoals Red Bull.

voordelen

De effectiviteit van de behandeling van acne met speciale diëten is discutabel. Echter, de algehele gezondheid voordelen van een evenwichtige voeding zijn duidelijk. Door het eten van een dieet vol met volle granen, fruit, groenten en onverzadigde vetten, zult u zich beter voelen en meer energie hebben. Als u zich zorgen over uw gewicht bent, kan een evenwichtige voeding helpen om de extra pondjes kwijt. En, als een bijkomend voordeel, het kan uw acne te wissen, ook.