Welke soorten oefeningen het beste werken voor Fibromyalgie symptomen?

Welke soorten oefeningen het beste werken voor Fibromyalgie symptomen?

Fibromyalgie is een aandoening gekenmerkt door chronische algemene lichamelijke pijn en gelokaliseerde pijn in zachte weefsels zoals spieren en pezen. Bijkomende symptomen vaak geassocieerd met de stoornis zijn depressie, angst, slaapstoornissen, hoofdpijn en vermoeidheid. De beste oefeningen voor de verlichting van fibromyalgie symptomen zijn onder meer mobiliteit oefeningen, matig intensieve aerobics en spierversterkende oefeningen zoals gewichtheffen en weerstand band training.

fibromyalgie Basics

Artsen weten niet wat fibromyalgie oorzaken, volgens MedlinePlus, een website gemaakt door de Amerikaanse National Library of Medicine. Toch hebben verschillende mogelijke factoren in de ontwikkeling of de ernst van de aandoening voorgesteld, zoals abnormale pijnreacties in de hersenen, emotioneel of fysiek trauma, een infectieus agens, zoals een virus of ander micro-organisme en slaapproblemen. Terwijl de mannen en vrouwen van elke leeftijd fibromyalgie symptomen kunnen ontwikkelen, ze komen het meest voor bij vrouwen tussen de leeftijden van 20 en 50. Verschillende omstandigheden kunnen de effecten van fibromyalgie na te bootsen op je lichaam, met inbegrip van de ziekte van Lyme, chronische rug- of nekpijn, hypothyreoïdie en chronisch vermoeidheidssyndroom.

oefening Basics

Veel mensen met fibromyalgie beperken hun lichamelijke activiteit uit angst voor verslechtering van hun symptomen, volgens de American Council on Exercise. Echter, regelmatige prestaties van de juiste oefeningen helpen voorkomen dat de afnemende kracht in zowel uw spieren en cardiovasculaire systemen; gebrek aan conditioning in deze twee gebieden kunnen gemakkelijk bijdragen tot meer pijn in je spieren na slechts minimale fysieke inspanning. Een fitness-programma dat is ontworpen door uw arts of fysiotherapeut kan ook helpen omkeren diverse andere tendensen in je lichaam die kunnen bijdragen aan fibromyalgie symptomen, met inbegrip van beperkte bereik van de beweging, slechte houding en beklemmend gevoel in je spieren.

Het starten van uw programma

De American Council on Exercise adviseert het begin van uw fibromyalgie trainingsprogramma met een verscheidenheid aan geschikte range-of-beweging en flexibiliteit oefeningen. Oefeningen van dit type zal helpen verlichten van de houding en mobiliteit problemen die vaak voorkomen bij mensen met de aandoening. Om de gewenste profiteren van deze bewegingen te krijgen, voeren ze langzaam en met een maximale aandacht voor de nauwkeurigheid en het lichaam controle. Wanneer correct gedaan, moet de mobiliteit oefeningen geen pijn veroorzaken. Raadpleeg uw arts en / of fysiotherapeut om te bepalen welke flexibiliteit en het bereik-of-motion activiteiten het beste werkt voor uw specifieke omstandigheden.

Voortzetting van uw programma

Nadat u een stevig programma van mobiliteit oefeningen hebben vastgesteld, de American Council on Exercise adviseert het toevoegen van krachttraining en aerobic oefeningen om uw routine. Voer krachttraining oefeningen twee tot drie keer per week; je aandacht richten op de kwaliteit van je bewegingen en houdt de hoeveelheid gewicht u relatief lage gebruik. Als het mogelijk is, begin je aërobe oefening met activiteiten die u kunt uitvoeren in warm water. Andere mogelijke aërobe activiteiten toe te voegen aan uw routine onder andere fietsen, wandelen en trap-stepping. Welke activiteit u ook kiest, begint langzaam te oefenen en het verhogen van uw uithoudingsvermogen in de tijd.

overwegingen

Als u ontwikkelen toegevoegd pijn aan het begin van uw trainingsprogramma, adviseert MedlinePlus is het verlichten met methoden zoals zachte massage, licht stretching, acupressuur en acupunctuur. Als je je routine uit te breiden, blijven de mobiliteit oefeningen aan het begin en einde van elke trainingssessie bevatten. Raadpleeg uw arts voordat u begint elke vorm van lichaamsbeweging voor fibromyalgie.