Welke soorten bacteriën Kan een aanval in een Peuter Oorzaak?

Welke soorten bacteriën Kan een aanval in een Peuter Oorzaak?


Abnormale werking van de hersenen leidt tot aanvallen. Ze komen voor tal van redenen bij peuters, uit-bacteriële gebaseerde infecties, zoals meningitis, virussen, hersenverlamming en hoofdletsel. Echter, convulsies meestal veroorzaakt door koorts - deze staan ​​bekend als koortsstuipen en het minst schadelijk. Tot 5 procent van de kinderen hebben een koortsstuipen tijdens de kindertijd, meldt eMedicineHealth. Bacteriële infectie met betrekking tot de inbeslagneming is zeldzaam. Virussen zijn vaker de schuldigen. Maar de bacteriën die meningitis veroorzaakt is één van de hoogste profiel bacteriële oorzaken van aanvallen in zowel peuters en volwassenen.

hersenvliesontsteking

Meningitis, veroorzaakt door beide virussen en bacteriën (hoewel zelden), is een ziekte die leidt tot ontsteking van het ruggenmerg en de membranen die de hersenen omringen. Elke ontsteking van hersenweefsel wordt als ernstig beschouwd, hoewel virale meningitis is zeer goed te behandelen. De bacteriële versie van de ziekte vordert snel en is veel gevaarlijker beschouwd. Verschillende bacteriën richt verschillende leeftijdsgroepen. De meningokokken bacteriën kleuters en oudere kinderen contract heeft de neiging om Neisseria meningitidis of meningokokken zijn; Streptococcus pneumoniae of pneumococcus; en Haemophilus influenzae type b, of H. influenzae.

bacteriële meningitis

De bacteriën in bacteriële meningitis neiging de start elders in het lichaam, zoals de neus of oor, bij reizen naar de hersenen. Symptomen ouders zijn waarschijnlijk te zien zijn zeer hoge koorts (tot 106 graden), stijve nek, verwardheid, braken en verlies van eetlust. Hersenbeschadiging kan optreden, gevolgd door coma en de dood, als de behandeling is niet snel. Overlevenden worden soms geconfronteerd met langdurige problemen, zoals epilepsie, mentale retardatie, verlamming en verlies van het gehoor.

Als toevallen optreden, maar zij zijn vooral verbonden met de symptomatologie van de ziekte; dat wil zeggen, ze af zodra de ziekte onder controle is gebracht. Antibiotica gevolgd door steroïden is de belangrijkste behandeling van keuze voor bacteriële meningitis. Antibiotica te doden en breken de bacteriën en het verminderen steroïden hersenontsteking en ontsteking veroorzaakt door de fragmenten van dode bacteriën in het lichaam circuleert.

Aanvallen bij bacteriële meningitis

Ongeveer 25 procent van de meningitis patiënten ervaren aanvallen, maar de aanvallen hebben de neiging kort en verbannen naar het begin van de ziekte te zijn, volgens Dr Lise Nigrovic, behandelend arts in pediatrische spoedeisende geneeskunde aan de Children's Hospital Boston. Epileptische aanvallen optreden vroeg op, van de hersenen zwelling en druk. Als de infectie verloopt, een soort aanval zogenaamde focale convulsie optreden. Dit type gaat om een ​​enkele ledemaat of lichaamsdeel. Later epileptische aanvallen kan een indicatie van slechte resultaten, zoals invaliditeit of zelfs de dood, zegt Nigrovic. Epileptische aanvallen kunnen ook veroorzaakt worden door een kelderende bloed-natriumgehalte wanneer lichaamsvloeistoffen zijn niet effectief geëlimineerd. Peuters met een hoge koortsen zijn bijzonder gevoelig voor meningitis-gerelateerde koortsstuipen, meldt Nigrovic. Deze aanvallen omvatten het hele lichaam, waardoor aanzienlijke stuiptrekkingen. Echter, ze meestal slechts enkele seconden duren, eindigen op zichzelf en veroorzaken geen extra gezondheidsproblemen.

Er zijn maatregelen artsen kunnen nemen om de kans op aanvallen afnemen bij bacteriële meningitis. De juiste toediening van vocht is een belangrijk onderdeel. Corticosteroïden kunnen worden gegeven hersenen zwelling verminderen en hoewel hun gebruik bij kinderen blijft controversieel, gebruiken artsen toch. Een rustige en rustgevende omgeving wordt aanbevolen. En bij hoge potentiële beslag kan anticonvulsiva worden toegediend.