Welke organen zijn aangetast door diabetes?

Diabetes treft 23,6 miljoen Amerikanen. Deze ziekte wordt sluipmoordenaar vanwege de onderliggende levensbedreigende complicaties die kunnen optreden wanneer een persoon met diabetes goed aanvoelt. Deze complicaties zijn als gevolg van de steeds ongecontroleerde bloedsuikerspiegel, die uiteindelijk meerdere segmenten van het lichaam.

Ogen

Ongecontroleerde diabetes onderwerpt de ogen ernstige schade, zoals diabetische retinopathie, de belangrijkste oorzaak van blindheid, staar en glaucoom.

Hart

Diabetes kunnen grote schade veroorzaken aan het hart via de vernauwing van de bloedvaten en de opbouw van plaque blokkeert de bloedvaten, wat leidt tot een hartaanval.

Hersenen

De hersenen kan ernstig worden aangetast door diabetes wanneer de bloedtoevoer wordt verminderd als gevolg van schade aan bloedvaten, waardoor een beroerte.

niertjes

Ongecontroleerde diabetes beschadigt de bloedvaten en celweefsel van de nieren veroorzaken van hoge bloeddruk, een slechte nierfunctie en eindstadium nierfalen.

zenuwen

Schade aan de zenuwen als gevolg van diabetes is de zogenaamde diabetische neuropathie; Dit kan optreden in elk deel van het zenuwstelsel, vooral in de voeten.