Welke materialen niet verteerd?

Welke materialen niet verteerd?


Het verteringsproces breekt voedsel in moleculen klein genoeg om de bloedbaan en dienen als voedingsstoffen voor het lichaam. Sommige materialen zijn niet verteerd en door het spijsverteringskanaal, of spijsverteringskanaal, in principe ongewijzigd. De meest voorkomende materiaal voor menselijke consumptie die gedurende het gehele proces blijft onverteerde cellulose, het hoofdbestanddeel van plantencelwanden. Omdat mensen niet kunnen verteren cellulose, dient het als vezels in het dieet, die gezondheidsvoordelen.

Hoe het werkt

Bij mensen vertering begint in de mond als de speekselklieren scheiden speeksel, waarbij het enzym speekselamylase bevat. Dit enzym begint de spijsvertering verminderen voedsel steeds kleinere moleculen door het initiëren van de afbraak van zetmeel voor de maaltijd wordt ingeslikt. Als voedsel beweegt door het spijsverteringskanaal en wordt gemengd met spijsverteringssappen van de maag, darm, pancreas en lever, wordt het voedsel afgebroken tot kleinere moleculen. Zodra het lichaam absorbeert wat kan worden gebruikt voor de voeding, de rest wordt uitgescheiden als afval.

Oplosbare en onoplosbare

Wanneer een stof wordt beschreven als oplosbare, betekent dit dat het kan worden opgelost in een andere stof. Oplosbare vezels zijn die kunnen worden gehydrolyseerd, dat wil zeggen, afgebroken door een chemische reactie met water. Contrastingly, onoplosbaar wordt gebruikt om te verwijzen naar stoffen die niet kunnen worden opgelost in een vloeistof. Materialen, zoals onoplosbare vezels die niet worden verteerd door mensen bewegen door het spijsverteringskanaal toevoeging van bulk materiaal dat stimuleert de darmen samentrekken en het materiaal langs de afval.

bronnen

Oplosbare vezels, zoals die in fruit, peulvruchten, groenten en haverzemelen, lost gemakkelijk na consumptie en beweegt door het spijsverteringskanaal als zachte gel. Herkauwers, of CUD-kauwen dieren, hebben micro-organismen in een speciaal zakje in hun spijsverteringsstelsel die cellulose kunnen breken in bruikbare voedingsstoffen. Anderzijds, wanneer mensen consumeren onoplosbare vezels, zoals cellulose, is nagenoeg gelijk aan het moment van consumptie, totdat het het lichaam verlaat als afvalmateriaal.

voordelen

Biologen en voedingsdeskundigen bel materiaal niet tijdens het proces van menselijke consumptie voedingsvezels gedigereerd. Hoewel voedingsvezels heeft geen voedingswaarde, wetenschappers geloven dat het van essentieel belang om een ​​gezonde voeding te wijten zijn aan andere voordelen. Onverteerde materialen toe te voegen bulk aan producten te verspillen en trigger peristaltiek, in dit geval de samentrekking van onwillekeurige spieren om materialen te vervoeren via de darmen, het versnellen van het proces van de spijsvertering. Dit proces leidt tot regelmatige verwijdering van afvalstoffen uit het lichaam, waardoor verstopping mogelijk de kans op colonkanker verminderen.