Welke leeftijd kinderen leren om een ​​fiets te rijden?

Welke leeftijd kinderen leren om een ​​fiets te rijden?

Het vermogen van een kind om te leren hoe je een fiets te rijden, hangt af van haar lichamelijke ontwikkeling, coördinatie en beheersing van grove motoriek en fijne motoriek. De meeste kinderen zijn klaar om te fietsen door de tijd dat ze 5 jaar oud, volgens de Amerikaanse Consumer Product Safety Commission.

fysieke Readiness

Uw kind heeft behoefte aan een zekere mate van evenwicht en coördinatie om een ​​fiets te rijden. Kinderen die niet regelmatig kan lopen zonder steun is niet genoeg saldo ontwikkeld om een ​​ride-on speelgoed, in het bijzonder een fiets te gebruiken. De fysieke factoren die de leeftijd vast te stellen om te leren fietsen zijn evenwicht, rotatiesnelheid van de wielen en de aandrijving van de fiets. Zijwieltjes kan meer balans te bieden als uw kind leert, en de handeling van trappen, of zelf-aandrijving, kan uw kind om de snelheid te controleren.

3- en 4-jarigen

Kinderen van 3 en 4 jaar zijn in een periode van belangrijke ontwikkeling grove motoriek. Ze leren balanceren op een voet; lopen op hun tenen; en klim, hop en overslaan. Drie-jarigen kunnen trappen, gebruik maken van een stuur en exploiteren driewielige voertuigen, zoals driewielers, maar ze hebben niet het evenwicht nodig is om een ​​fiets met slechts twee wielen actief te hebben. Omwille van een betere coördinatie en spiercontrole, een aantal 3- en 4-jarigen zijn in staat om kleine fietsen te rijden met zijwieltjes en kunnen doorstromen naar het rijden zonder zijwieltjes. Kinderen in deze leeftijdsgroep moeten voet remmen omdat zij nog niet in staat zijn om veilig te kunnen gebruiken handremmen.

4- en 5-jarigen

Kinderen die 4 en 5 jaar oud te verliezen interesse in eenvoudige ride-on speelgoed en zijn klaar voor de fietsen die worden gebruikt door oudere kinderen. De meeste 5-jarige kinderen de balans en coördinatie nodig is om een ​​fiets te werken zonder zijwieltjes. Terwijl de 5-jarigen fysiek in staat zijn van de exploitatie van een fiets, kunnen ze het gevaar en mogelijke verwondingen van het rijden in de buurt van het verkeer of zonder helm niet begrijpen. Kinderen in deze leeftijdsgroep zijn met een hoog risico op valpartijen en verwondingen, die vaak kan worden vermeden met toezicht van een volwassene.

6- tot 12-jarigen

De meeste 6-jarige kinderen zijn fysiek in staat om een ​​fiets te rijden zonder zijwieltjes en een gevoel van hoe de gevaren en verwondingen te voorkomen hebben ontwikkeld. Uw 6-jarige heeft waarschijnlijk de coördinatie die nodig is om handremmen gebruiken. Kinderen die zijn 9 tot en met 12 jaar oud zijn in staat om de hand tandwielen en multispeed fietsen gebruiken, maar ze zijn waarschijnlijk om te proberen een hoog risico moves, zoals stunts, rijden in het verkeer of het rijden te snel.

Tips

Koop de juiste maat fiets voor uw kind om zijn veiligheid te waarborgen. Volgens HealthyChildren.org, oversized fietsen zijn gevaarlijk voor kinderen. De grootte van de fiets van uw kind moet hem in staat stellen om de fiets comfortabel straddle, waardoor er een duim tussen zijn kruis en de bar, met beide voeten op de grond. Zittend op de fiets zit en met het stuur, moet het kind in staat om de ballen van beide voeten plat op de grond te plaatsen.