Welke factoren veroorzaken een Substance Abuse psychische stoornis?

Welke factoren veroorzaken een Substance Abuse psychische stoornis?

De vierde editie van de 'Diagnostic and Statistical Manual of Mental Disorders, "of" DSM-IV, "stelt dat een persoon die lijdt aan een middelenmisbruik stoornis toont ten minste één van de klassieke manifestaties in verband met verslaving. Deze omvatten frequente storingen op het werk, op school of thuis, herhaald gebruik in situaties waarin de gewoonte gevaar lichamelijke gezondheid, juridische problemen en voortgezet gebruik, ondanks de sociale problemen die worden veroorzaakt door de gewoonte. De redenen voor substantiemisbruik zijn talrijk, variërend van genetica omgevingsfactoren.

Genetica

Volgens het National Institute on Drug Abuse, of NIDA, kan 40 tot 60 procent van de aanleg voor drugsmisbruik worden toegeschreven aan de genetica. Bijvoorbeeld vanaf 2010, drie verschillende genen zijn gekoppeld aan een verhoogd risico van het roken van sigaretten. NIDA stelt ook dat de hersenen van verschillende mensen hebben verschillende reacties op bepaalde stoffen. Drugs en alcohol beïnvloeden de hersenen door het verhogen van het effect van bepaalde neurotransmitters, zoals dopamine. Als een persoon heeft veel van de receptoren die reageren op dopamine, heeft hij niet de effecten van drugs zo aangenaam als een persoon die minder van deze receptoren is te vinden.

Environmental Risk Factors

Volgens het Partnerschap voor een Drug-Free Amerika, de belangrijkste oorzaak voor het middelengebruik onder jongeren is stress op school. Milieu-stress kan ook de kans voor drugsmisbruik bij volwassenen te verhogen, zegt de All Psych Online. Andere factoren die lijken het risico verhogen omvatten psychische stoornissen zoals depressie, sociale druk, problemen in relaties en individuele persoonskenmerken. De NIDA stelt dat mensen die lijden aan drugsmisbruik stoornissen vaak het slachtoffer van seksueel misbruik zijn geweest, of getuige zijn geweest van geweld.

verslaving

De meeste verslavingen ontwikkelen in de tijd en beginnen als recreatief sociale gebruik. Wanneer mensen in dit soort gebruik deelnemen, zij over het algemeen doen dus gewoon om plezier te hebben of om de manier waarop ze zich voelen veranderen. Wanneer iemand begint om deze stoffen vaker gebruiken en vereist hogere doseringen voor soortgelijke effecten, heeft hij tolerantie bouwde de richting van deze drug. Als hij dan nog steeds gebruik van de drug, zal hij verslaafd aan de stof zowel fysiek als mentaal te worden. De NIDA dat verslaving een ziekte die zowel de functie van de structuur van de hersenen verandert. Dit gebeurt meestal als gevolg van het effect vele geneesmiddelen op genotscentra de hersenen. Wanneer deze centra worden verstoord, de capaciteit van een persoon om vrij te kiezen om geen drugs is ook beschadigd zijn.