Welk type van de vis is Hoogste Omega 3?

Welk type van de vis is Hoogste Omega 3?


Drie soorten vis bevatten de grootste hoeveelheden van omega-3 vetzuren. Een heerlijke omega-3 traktatie, zalm staat bovenaan de lijst. Haring en tonijn bevatten ook een hoog gehalte aan omega-3 vetzuren. Sommige soorten forel zijn ook zeer rijk aan omega-3. Echter, tilapia en meerval zeer lage hoeveelheden van omega-3 vetzuren. Wat meer is, zijn meerval geladen met giftige stoffen, omdat deze vis bestaan ​​inzake afvalstoffen.

voordelen

De omega-3 vetzuren in zalm profiteren het lichaam op vele manieren. Ze verbeteren hart, de hersenen en bloedvaten gezond. Bovendien verminderen ze ontstekingen en smering van de gewrichten. De hersenen hebben vet om te gedijen, en omega-3 vetzuren voeden de hersenen. Het eten van zalm kan helpen verminderen LDL-cholesterol terwijl het stimuleren van HDL niveaus. Omega vetten hebben een beschermend effect, waardoor dit vetzuur een must-have voedingsstoffen in uw dieet.

types

Er zijn verschillende soorten zalm, onder hen chinook, vriend, kokanee, sockeye en coho.

Als je alle soorten zalm geproefd, wil je verschillende texturen en lichte verschillen in smaak te merken.

Alle zalmsoorten bevatten hoge niveaus van omega-3 vetzuren. Het belangrijkste ding in gedachten te houden bij het eten van een zalm is hoe het is opgegroeid en waar de vis vandaan komt. Zoek uit of uw zalm was gekweekte of gevangen uit het wild. Sommige gekweekte zalm hebben hormonen of kleurstoffen toegevoegd. Alle Alaska zalm is wild gevangen, omdat zalmkweek is illegaal in Alaska. Als u wilt Alaska zalm te kopen, op zoek naar de term 'Wild van Alaska. " Sommige verkopers label hun zalm van Alaska als een marketing gimmick. Deze vissen werden oorspronkelijk gevangen in Alaska, maar dan verplaatst naar een boerderij in de staat Washington, Canada of een ander gebied om te worden gefokt en gekweekt. Doorgaans wordt sockeyezalm gevangen in de wateren van Alaska.

Atlantische zalm sockeye gevangen in de buurt van de Atlantische Oceaan. Echter, net als Alaska zalm, Atlantische Oceaan kan ook worden gekweekt. De vissen worden gevangen in de Atlantische Oceaan en meegenomen naar een ander gebied voor de fokkerij. Kijk voor "De wilde Gevangen Atlantische Oceaan." Of, als u wilt voorkomen dat het kopen zalm doorspekt met hormonen, kunt u ook naar de gezondheid van voedsel op te slaan en te vragen voor de biologische zalm. Sommige bedrijven verhogen zalm, zonder hormonen of toegevoegde kleurstoffen.

Aardrijkskunde

Chinook komen uit de Stille Oceaan. Chum zijn meestal te vinden in de wateren in de buurt van Japan, Korea en andere eiland gebieden. Kokanee zijn meestal te vinden in meren, maar soms zijn ze ook te vinden in de Stille Oceaan. Sockeye is gevonden in de buurt van Alaska, Japan, rivieren in Siberië en andere kleine eiland gebieden.

effecten

Om de voordelen van de omega-3 vetzuren in zalm krijgen, eet de vis twee tot drie keer per week. Op de dagen dat je niet zalm eten, aan te vullen uw dieet met zalm olie. Zalm olie kan worden gevonden in de meeste reformwinkels. Je kon ook eten zalm elke avond, maar je zou moe van dat te krijgen, dus zorg ervoor om supplementen te nemen.

Waarschuwing

Sommige soorten zalm zijn verontreinigd met kwik. De meeste winkels te testen voor deze, dus zorg ervoor om te vragen waar je zalm vandaan komt en als het is getest op giftige stoffen. Kwik is een toxine die hersencellen doodt. Sommige zalm kunnen kleine sporen van kwik die als veilig worden beschouwd te hebben; Echter, er zijn veel vervuild water, dus waar u uw zalm zaken. Wild gevangen Alaska en Atlantische zalm zijn over het algemeen veilig. Bovendien, biologische gekweekte zalm is meestal veilig ook.