Wat zijn verschillende soorten van het humaan papillomavirus?

Humaan papillomavirus of HPV, een virus dat infectie veroorzaakt in de huid en slijmvliezen. Meer dan 100 verschillende stammen van het menselijk papillomavirus zijn geïdentificeerd, waarvan 30 stammen zijn aangesloten bij seksueel overdraagbare aandoeningen (soa's). HPV wordt meestal verspreid door direct huid-op-huid contact, met de meeste geïnfecteerde individuen bewust van samentrekking van de ziekte.

plantar Wratten

Plantar wratten zijn meestal goedaardige gezwellen huid aan de onderkant van de voeten. Het wordt veroorzaakt door HPV 1, 2 en 4 voeren schaafwonden of snijwonden in de huid. Transmissie van persoon tot persoon contact of door middel van druppels bloed van de huid van een wrat. Plantar wratten geen behandeling, tenzij pijnlijk of hinderlijk nodig.

gemeenschappelijke Wratten

Gewone wratten zijn vergelijkbaar met plantaire wratten. De wratten zijn goedaardige en verspreid door HPV 1, 2, 4, 27 en 29 gemeenschappelijk wratten hinderlijk maar verdwijnen meestal zonder behandeling.

Flat Wratten

Platte wratten zijn afgeplatte delen van verhoogde de huid, meestal gelegen op het gezicht wanneer de huid wordt gekrast. De wratten veroorzaakt door HPV 3, 10, 27, 28, 41 en 49. Platte wratten zijn meer gediagnosticeerd bij kinderen en tieners.

Genitale wratten

Genitale wratten veroorzaakt door HPV 6, 11, 30, 40-45, 51 en 54. Genitale wratten zijn besmettelijk en transmissie via de huid op huid contact. De wratten zijn plat en vleeskleurig en bevinden zich in het genitale gebied. Behandelingsopties voor genitale wratten onder meer medicijnen, chirurgie en cryotherapie. Volgens de Centers for Disease Control and Prevention, ongeveer 1 procent van de seksueel actieve volwassenen in de Verenigde Staten hebben genitale wratten.

Baarmoederhalskanker

Cervicale kanker beïnvloedt het weefsel in de cervix en wordt vaak veroorzaakt door HPV 16, 18, 31, 33, 35, 39, 45, 51, 52, 56 en 58. In het algemeen gediagnosticeerd door Pap test is een langzaam groeiende kanker. Cervicale kankerbehandeling afhankelijk van het stadium van kanker die aanwezig is. Opties omvatten biopsie, laserchirurgie, cryochirurgie en hysterectomie.

laryngeale papillomen

HPV 6, 11 en 30 zijn geassocieerd met laryngeale papillomen. Het is een ziekte die tumorgroei in de luchtwegen veroorzaakt. Een zeldzame ziekte, de behandeling opties omvatten chirurgie, chemotherapie en antibiotica.

feiten

Volgens de Centers for Disease Control and Prevention (CDC), zijn ongeveer 20 miljoen Amerikanen besmet zijn met HPV, met 6,2 miljoen nieuwe infecties per jaar. Ook wordt geschat dat 50 procent van de mannen en vrouwen die seksueel actief zijn HPV zal verwerven op een bepaald moment in het leven.