Wat zijn tekenen van chemotherapie?

Wat zijn tekenen van chemotherapie?


Er zijn veel tekenen en de bijwerkingen van chemotherapie. Het is belangrijk om te onthouden dat iedereen reageert anders op de behandeling, en er is geen zekere manier om te voorspellen wat de tekenen van chemotherapie zijn. Hieronder vindt u enkele van de meest voorkomende symptomen van de therapie en de manieren die kunnen helpen om een ​​aantal van deze symptomen te verlichten vinden. Houd in gedachten dat deze tekens en symptomen die u niet vertellen of de behandeling wel of niet werkt; Alleen uw arts kan bepalen dat.

Misselijkheid en overgeven

Misselijkheid en braken zijn twee veel voorkomende reacties op chemotherapie. zoals Pedialyte of sportdranken - - als deze symptomen zich voordoen, het overschakelen van vast voedsel voor vloeistoffen, zoals bouillon, sap of elektrolyt drankjes te wissen nuttig kan zijn. Voeg geleidelijk aan vast voedsel terug in uw dieet zoals getolereerd. Uw arts kan ook voorschrijven anti-misselijkheid medicijn voor jou. Het is belangrijk om de symptomen onder controle te houden om uitdroging te voorkomen.

Haaruitval

Chemotherapie is ontworpen om een ​​zogenaamd snelle celvernieuwing stoppen. Deze cellen maken tumoren, maar zijn ook verantwoordelijk voor de haargroei. Dit is de reden waarom een ​​chemotherapie patiënt tekenen van haarverlies of dunner wordend haar tijdens de behandeling kunnen vertonen. Ook afhankelijk van de dosering en het type geneesmiddel toegediend. Het is gebruikelijk dat deze symptomen te stoppen en haargroei te keren nadat de patiënt van de chemotherapie behandeling hersteld.

Depressie

Veel patiënten ervaren tekenen van depressie tijdens chemotherapie behandelingen. Dit is heel gebruikelijk en kan worden veroorzaakt door verschillende factoren. Dit kan worden aangetoond door middel van emoties zoals angst, boosheid, eenzaamheid, frustratie en andere negatieve gevoelens. Medische professionals adviseren dat patiënten met deze bijwerking bij te wonen vergaderingen van de steungroep, krijgen regelmatige lichaamsbeweging, de praktijk goede voeding, en te leren ontspanningstechnieken zoals ademhalingsoefeningen en yoga.