Wat zijn oplossingen voor de opbouw van lage sperma?

Als u en uw partner hebben moeite met het bedenken, kan het gevolg zijn van een laag aantal zaadcellen. Hoewel slechts een zaadcel nodig is om een ​​ei te bevruchten, de kansen van een zaadcel bereiken die eicel zeer laag. Om deze reden, wilt u ervoor zorgen dat uw sperma telling is op een hoog niveau. Er zijn veel dingen die je kunt doen kan je het aantal zaadcellen te verhogen en de kans dat u en uw partner zal trotse ouders geworden.

Temperatuur is cruciaal

Sperma behoefte aan een koelere omgeving te gedijen dan je normale lichaamstemperatuur. Daarom heeft de testikels buiten het lichaam. Uw kleding keuzes kan een groot verschil in uw sperma tellen. Het dragen van katoenen boxers of boxershort kan je testikels koeler te houden. Vermijd het dragen van strakke of beperkende ondergoed en broek. Vermijd bubbelbaden, sauna's en langdurige warme baden als je probeert zwanger te worden. Als je gaat zitten aan een bureau de hele dag, opstaan ​​en zich verplaatsen ten minste een keer per uur, indien mogelijk.

Handhaaf gezonde gewoonten

Het drinken van alcohol, roken en cafeïne consumeren alle negatieve effecten hebben op de hormonen die verantwoordelijk zijn voor de productie van zaadcellen. Als je deze producten moeten verbruiken, doe dat dan met mate. Zorg voor een gezond lichaamsgewicht door het verkrijgen van voldoende lichaamsbeweging en voldoende rust. Zorg er ook voor u krijgt genoeg zink. Een gebrek aan zink in uw dieet kan leiden tot verminderde testosteronspiegel. Gezonde bronnen van zink zijn voedingsmiddelen zoals rundvlees, kalkoen, rauwe cashewnoten en rauwe amandelen. Praat met uw arts over zink supplementen als u denkt dat u een tekort aan zink hebben.

Timing is belangrijk

Seks regelmatig gesynchroniseerd met vrouwelijke ovulatie belangrijk. Maar ejaculeren meer dan een paar keer per week kan aanzienlijk lager uw zaadcellen. Niet masturberen wanneer u en uw partner proberen zwanger te raken, omdat dit de zaadcellen zal verlagen in uw sperma ook. Probeer het hebben van geslachtsgemeenschap in de ochtend of vroege middag. Dit zijn de momenten waarop je het aantal zaadcellen van nature op zijn hoogst.

Medische assistentie

Als uw arts een diagnose u met een lage aantal zaadcellen, zijn er medische opties kan hij bieden om ofwel het verhogen van uw aantal spermacellen of u en uw partner om zwanger te helpen. Chirurgische opties zijn beschikbaar als u een gezwollen ader in de balzak. Dit is een veel voorkomende oorzaak van mannelijke onvruchtbaarheid. Hormoonvervangende therapie kan ook worden aanbevolen. Uw arts kan deze optie uit te leggen in detail.

Als u alle opties uitgeput en nog steeds moeite om zwanger te raken, kan uw arts andere oplossingen te bieden. In vitro fertilisatie (IVF) of intracytoplasmatische sperma-injectie (ISI) zijn beide mogelijkheden. Beide opties vereisen tussenkomst van een arts bij het verkrijgen van het sperma naar de eicel te bevruchten.