Wat zijn Migraine met focale neurologische symptomen?

Een migraine is een ziekte geworteld in abnormale hersenactiviteit die meestal voorzien van een invaliderende hoofdpijn, samen met symptomen zoals misselijkheid, licht en geluid gevoeligheid, gevoelloosheid, en visuele stoornissen. Deze visuele stoornissen worden genoemd focale neurologische symptomen of tekenen.

Progressie van de ziekte

Migraine-aanvallen kunnen beginnen met een voorspellende fase met symptomen die vermoeidheid, nekpijn, en intolerantie van licht, geluid en / of geuren bevatten. Voor sommigen een aura fase optreedt naast, met visuele stoornissen.

Migraine met aura

Ongeveer 20 tot 40 procent van de migrainepatiƫnten --- --- migraine ervaring een aura fase voorafgaand aan de ergste van de aanval. Als migrainepatiƫnten geen voorspellende symptomen opmerkt, zal de aura fase waarschijnlijk laten weten dat de pijn vandaan komt.

Aura Fase Symtoms

Focale neurologische symptomen tijdens de aura fase misschien subtiel --- lichtpuntjes --- of meer dramatisch, met inbegrip van gedeeltelijk verlies van het gezichtsvermogen. Andere symptomen zijn onder meer het zien van golvend of zig-zag lijnen of sprankelende verlichting, gevoelloosheid, en onduidelijke spraak.

Beroerte en Migraine Aura Confused

Migraine aura symptomen en de symptomen van een beroerte overlap (gevoelloosheid, onduidelijke spraak, verlies van gezichtsvermogen en spierzwakte). Een TIA of kleine beroerte, is een waarschuwing teken van een ernstige beroerte, maar het kan worden verward met een migraine.

Beroerte en Migraine

In zeldzame gevallen kan een migraineur met aura een beroerte tijdens de aanval hebben. Risicofactoren zijn roken en het gebruik van anticonceptiepillen. Migraineur vrouwen in de vruchtbare leeftijd hebben bijna drie keer meer kans dan niet-migraineur vrouwen van dezelfde leeftijd.