Wat zijn Itch Mijten?

Jeuken mijten zijn microscopisch kleine spinachtigen waarvan bekend is dat mensen en andere dieren bijten. Hun beet veroorzaakt irritatie op de huid, waardoor jeuk. Ze worden geclassificeerd als spinachtigen omdat ze acht poten, maar zij dragen weinig gelijkenis met spinnen. Jeuk mijten worden als parasieten door hun behoefte aan een gastheer overleven dankzij hun besmetting heeft een schadelijk effect op de gezondheid van het gastheerdier.

Verschillende soorten Itch Mijten

Jeuk mijt is een naam gebruikt om een ​​aantal verschillende soorten mijten beschrijven. De belangrijkste verschillen tussen de soorten mijten omvatten waar ze wonen en wat ze voeden. Straw jeuk mijten leven in voorraden van gewassen zoals stro en zaden, en terwijl hun voornaamste voedselbron is insecten, zullen ze bijten op mensen en andere dieren als ze in contact komen met hen. Een andere mijt die bekend is voor de mens bijten is het Oak Leaf Gall mijt, een soort die normaal leeft ontslagen binnen bladeren en boomschors insecten en larven. Andere jeuken mijten bevatten knaagdier jeuk mijten, vogel jeuk mijten en huisstof jeuk mijten, die allemaal kunnen mensen bijten.

Risico's van Itch Mijten

Jeuken mijten zijn een plaag, maar over het algemeen zijn niet levensbedreigend. Jeuken mijten zijn algemeen verspreid in de wereld en regelen vele soorten van verschillende dieren, insecten en planten. De jeuk die ze veroorzaken is door middel van hun beet, want het irriteert de huid en veroorzaakt een ontsteking. Jeuken mijten zijn microscopisch en zeer moeilijk te zien met het blote oog. Helaas kan parasitaire gemakkelijk voordoen als ze een voedselbron. In besmetting situaties kan men meerdere malen worden gebeten, waardoor veel ongemak. Andere gezondheidsrisico's kunnen zich ook presenteren. Huisstof jeuken mijten zijn bekend om allergische reacties bij mensen die hun lichaam en ontlasting, terwijl binnenshuis inademen veroorzaken. Jeuken mijten zijn ook verantwoordelijk voor de huidziekte schurft.

Schurft Itch Mite

Schurft is een besmettelijke huidziekte veroorzaakt door de schurftmijt mijt, ook wel de schurft jeuk mijt. Mensen contract schurft na de schurft jeuk mijt succes Burrows in de huid van een gastheer, waar het leeft en legt haar eieren. Zodra deze larven komen, ze bewegen in de huid en voeden de gastheer terwijl ze zich ontwikkelen tot volwassenen. Zodra schurft jeuk mijten worden in de ontvangende opgericht, zullen ze snel verspreiden, totdat ze worden behandeld. Ernstige jeuk, pijnlijke huiduitslag en korstvorming van de huid zijn symptomen van het hebben van schurft.

Preventie en behandeling van schurft

Terwijl goede algemene hygiëne is meestal genoeg om schurft te voorkomen, wordt het meest gevangen in contact komt met een drager van de schurft jeuk mijt. De mijt kan overleven buiten het menselijk lichaam tot een paar dagen. Het kan moeilijk zijn om schurft te voorkomen, want zodra de symptomen zijn duidelijk, het is al te laat. Wassen beddengoed, handdoeken, kleding en iets anders dat in contact met iemand die verdacht worden van het hebben van schurft in een wasmachine op een hete water instelling is gekomen en droog de items op een high-heat setting. Zodra schurft is geconstateerd, is het belangrijk anderen niet aanraken en behandeling onmiddellijk te zoeken. Schurft kan worden genezen met behulp van permethrine room en antiparasitaire medicatie zoals ivermectine. Om de symptomen jeuk verlichten, antihistaminica worden gebruikt.