Wat zijn een aantal verschillende vormen van lichaamsbeweging?

Wat zijn een aantal verschillende vormen van lichaamsbeweging?

Verschillende vormen van lichaamsbeweging te benadrukken verschillende elementen van de fysieke fitheid. Goed uitgebalanceerde workout regimes omvatten verschillende types van de oefening om u te helpen letsel te voorkomen en te ontwikkelen of te handhaven algehele lichamelijke conditie. U kunt verschillende soorten van de oefening uit te voeren in wisselende verhoudingen, afhankelijk van uw doelstellingen. Zo kunnen mensen met overgewicht meer calorieën te verbranden door het verhogen van de flexibiliteit en duursporters kan blessures voorkomen door het opnemen krachtoefeningen in hun opleiding.

aerobic

Aerobic oefening omvat het uitvoeren van continue bewegingen met grote spiergroepen, zoals je benen, gedurende 20 minuten of meer. Fietsen, zwemmen, roeien, wandelen of joggen zijn vormen van aërobe oefening. U kunt aërobe oefening om je cardiorespiratoire uithoudingsvermogen of afvallen uit te voeren. Lage intensiteit aerobic oefeningen die ten minste 45 minuten duren zijn ideaal om gewicht te verliezen, volgens de Nationale Federatie van Personal Trainers. Het verbeteren van uw cardiorespiratoire uithoudingsvermogen vergt hogere intensiteit aërobe oefening, die kan duren tussen de 20 en 30 minuten.

anaërobe

Anaerobe drempel verhogen van de kracht van uw spiercontracties kan genereren, en kan uw kracht, snelheid en vermogen te verhogen. Gewichtheffen, sprinten en plyometrics zijn voorbeelden van anaërobe oefening. Dit type oefening omvat het uitvoeren van minder, en intenser, spiercontracties dan aërobe training. Bijvoorbeeld, zware gewichtheffen oefeningen uitputten je spieren na minder contracties, omdat elke contractie is bijzonder intens. Anaërobe oefeningen, die je spieren uitputten in 15 of minder herhalingen, kan een optimale kracht winsten te bieden. Het verhogen van de kracht van elke contractie kan oefeningen die je spieren uitputten in minder dan zes herhalingen nodig.

Flexibiliteit

Flexibiliteit oefening vergroot het bereik van de beweging van je spieren en gewrichten bewegingen. Stretching en vele yoga houdingen, zijn vormen van flexibiliteit oefening. Flexibiliteit oefeningen zijn vooral gunstig na anaërobe oefening, omdat er meer herstel voedingsstoffen bereiken van uw hongerige spieren. Langdurige spierspanning, slechte herstel en slechte houding kan je spieren verkorten de tijd. Flexibiliteit oefeningen strek je spieren te helpen verkorten en de daaropvolgende blessures te voorkomen. U kunt na de training strekt zich te houden voor 10 tot 30 seconden, terwijl je kan houden individuele yoga houdingen voor maximaal vijf minuten.

Stabiliteit

Stabiliteit lichaamsbeweging verbetert uw vermogen om de uitlijning van het lichaam te handhaven, terwijl verzet tegen ongewenste bot en gezamenlijke bewegingen. Bijvoorbeeld, balans, lenigheid en core training omvatten stabiliteit oefeningen. Stabiliteit oefening verbetert uw controle van de bewegingen van het lichaam door het versterken van de spieren, die ondersteuning en coördinatie van uw gezamenlijke articulaties. Een grotere stabiliteit helpt je sterker spiercontracties uit te voeren, omdat er minder energie verloren gaat door onbedoelde gewrichten en spieren bewegingen. De Nationale Federatie van Personal Trainers beveelt waaronder 10 minuten van de stabiliteit oefening in je dagelijkse workout regime.