Wat zijn de voordelen van zelfvertrouwen?

Wat zijn de voordelen van zelfvertrouwen?

Er is een schat aan voordelen die afkomstig zijn van gezonde zelfvertrouwen. Zelfvertrouwen is een tool die u kan helpen je angsten te beheren, aan te pakken uitdagingen van het leven met meer zekerheid en onderhouden van een positieve mentale houding. Zelfvertrouwen is meestal gebaseerd op ervaringen uit het verleden, en verbetert als je opbouwen van een repertoire van het succes op die te vertrouwen.

Betere prestaties

Atleten, ondernemers, openbare sprekers en acteurs allemaal beseffen het belang van zelfvertrouwen. Gebrek aan vertrouwen kan belemmeren van het bereiken van uw topprestaties, terwijl zelfvertrouwen kan u helpen obstakels te overwinnen en voort te zetten en te gebruiken die vaardigheden kunt u zich om te slagen.

Geluk

Instructeurs op vertrouwenwekkende Cursussen melden dat mensen met een gezond zelfvertrouwen zijn over het algemeen gelukkiger en meer tevreden met hun leven dan mensen die zelfvertrouwen ontbreekt. Vertrouwen kan u helpen om op de wereld te nemen met meer energie en vastberadenheid, wat resulteert in betere relaties, kwaliteit van het werk en een gevoel van verbondenheid met de omgeving. Zelfbewuste mensen kunnen meestal anderen te beïnvloeden gemakkelijker, evenals meer verantwoorde wijze controle over hun eigen emoties en gedrag. Een positieve houding vloeit voort uit goed gevoel over jezelf en wetende dat uw plaats in de wereld is belangrijk en zinvol.

social Ease

Mensen die zelfverzekerd zijn meer ontspannen in de sociale instellingen en wanneer het ontmoeten van nieuwe mensen. Omdat hun geloof in zichzelf is intern en niet afhankelijk zijn van het oordeel van anderen, kunnen ze vrij bewegen, zonder angst voor afwijzing. Volgens de Life Coach Directory, zelfvertrouwen kweekt een hoog niveau van comfort wanneer geconfronteerd met nieuwe uitdagingen. Zelfbewuste mensen zijn meestal meer enthousiast over de toekomst en over te brengen die opwinding aan anderen door hun wandeling, hoe ze zichzelf te houden en hoe ze praten. Ze zijn meer op hun gemak voelen in sociale situaties en hebben de neiging om mensen aan te trekken. De positieve energie geprojecteerd door vertrouwen in mensen is besmettelijk en aantrekkelijk voor anderen.

Gezondheid

Volgens de National Mental Health Information Center, positief gevoel van eigenwaarde en zelfvertrouwen zijn indicatoren van een goede geestelijke gezondheid. Bouwen aan zelfvertrouwen begint in de kindertijd wanneer de ouders kunnen helpen om het vertrouwen in het karakter van hun kinderen op te bouwen. Kinderen die opgroeien met vertrouwen in hun eigen capaciteiten hebben de neiging om beter te doen op school, een betere verzorging van zichzelf dan hun leeftijdsgenoten met een laag zelfvertrouwen niveaus, en blinken uit in sport en socialisatie. Tieners met zelfvertrouwen zijn beter in staat om groepsdruk te weerstaan ​​en om beslissingen te nemen met hun eigen belangen in het achterhoofd.