Wat zijn de voordelen van Schizandra Berry?

Wat zijn de voordelen van Schizandra Berry?

Wetenschappelijk bekend als Schizandra chinensis, de schizandra bes is afkomstig uit het noordoosten en Noord-centraal China. De vruchten van deze bosrijke wijnstok zijn bolvormig, rood van kleur en hebben niervormige zaden. Schizandra bessen is gebruikt voor meer dan 2000 jaar voor de genezing doeleinden in de Chinese en Japanse geneeskunde, aanbevolen voor longziekten en hoesten, merkt Drugs.com. Hoewel deze traditionele Chinese kruid biedt een groot aantal voordelen voor de gezondheid, overleg dan met uw arts voordat u het.

Mogelijke bescherming tegen kanker

Het eten van schizandra bes kan u beschermen tegen kanker. Een studie gepubliceerd in het oktober 2009 nummer van "International Journal of Molecular Medicine" onderzoek gedaan naar de anti-kanker effecten van twee fytochemicaliën - Schisandrin en Schisandrin C, zowel in schizandra berry - in humane leukemiecellen. In de studie, Schisandrin C verhinderde de groei van kankercellen in een dosis-afhankelijke manier, terwijl Schisandrin kon hetzelfde doen. Deze bevindingen leidden onderzoekers concluderen dat Schisandrin C als een veelbelovend antikankermiddel kunnen dienen.

Verbetert de hartfunctie

Als kanker medicijn, adriamycine stopt de groei van kankercellen en houdt ze verspreiden hele lichaam. Het kan echter cardiotoxiciteit, aangetoond door middel van verminderde hartfunctie, abnormale ophoping van vocht in de buikholte en overbelaste lever. Een studie die verscheen in het januari-februari 2006 editie van "Chang Gung Medical Journal" evalueerde de beschermende effecten van schizandra bessen op cardiotoxiciteit bij ratten. Behandeling van ratten met adriamycine geremd eiwit en nucleïnezuur synthese gestimuleerd vorming van vrije radicalen en bevorderde oxidatie van lipiden. Vrije radicalen zijn instabiele moleculen die uw gezonde cellen kunnen beschadigen. Toediening van schizandra aanzienlijk verminderd oxidatie van lipiden, verhoogde de activiteiten van antioxidanten en verminderde mortaliteit bij ratten. De studie concludeerde dat adriamycine-gerelateerde cardiotoxiciteit is gekoppeld aan antioxidant-deficiëntie, en schizandra behandeling helpt de hartfunctie te verbeteren en het vergroten van antioxidant-status.

Beschermt tegen Liver Damage

Schizandra chinensis beschermt tegen leverschade veroorzaakt door een kankerverwekkende stof genaamd tetrachloorkoolstof, volgens een studie gepubliceerd in het tijdschrift "Food and Chemical Toxicology" in mei 2013. In de in vivo studie werden muizen behandeld met koolstoftetrachloride om leverschade veroorzaken. Behandeling met schizandra chinensis pollen extract, of SCPE, verhoogde de activiteiten van antioxidanten, voorkomen dat de stijging van de niveaus van leverenzymen - alanineaminotransferase en aspartaataminotransferase - en verminderde vorming van vrije radicalen in de lever van muizen. Hogere niveaus van leverenzymen aangeven dat u een leverziekte. De resultaten toonden aan dat SCPE beschikt over krachtige anti-oxidant activiteiten en biedt bescherming tegen leverschade.

Anti-inflammatoire eigenschappen

Door het toevoegen van schizandra bessen aan uw dieet, kun je jezelf te beschermen tegen ontsteking. Een studie gepubliceerd in het september 2013 nummer van "Environmental Toxicology and Pharmacology" onderzocht de mogelijkheden van water extracten van schizandra chinensis fruit om de ontsteking in macrofagen te verminderen - witte bloedcellen - geactiveerd door lipopolysacchariden. De resultaten toonden aan dat water extract van vruchten schizandra succes de expressie van inflammatoire stoffen in macrofaag-cellen beperkt.