Wat zijn de voordelen van Salt Scrubs?

Wat zijn de voordelen van Salt Scrubs?

Overzicht

Zee zouten en bitterzout of magnesiumsulfaat, beide algemeen in de schoonheidsindustrie bevatten mineralen die kunnen helpen om de huid te verbeteren. De magnesium in Epsom zouten kunnen de ontsteking te verminderen, terwijl de sulfaten spoelen toxinen, volgens de Epsom Salt Raad. Zeezout, afkomstig van verdampte zeewater, is ook boordevol mineralen gunstig voor de huid. Wanneer gemengd met olijf-, amandel- of rozenbottel olie, zout kan nieuw leven inblazen vermoeide huid.

afschilfering

Zachtjes te wrijven de huid in cirkelvormige bewegingen met een zout scrub verwijdert dode huidcellen in een proces dat bekend staat als afschilfering. Dode huidcellen verharden met de leeftijd. Hoe langer ze liggen op het oppervlak van de huid, de harder ze. Deze laag van huid dikker worden tot het definitief wordt verwijderd. Lagen van dode huidcellen kan de huid er droog en schilferig; peeling met een zout scrub onthult de vochtige, glimmende huid eronder verborgen.

De vernieuwing en Cleansing

De schurende werking geassocieerd met zout scrubs stimuleert de huid en helpt om de circulatie te verbeteren. Betere doorbloeding geeft de huid een natuurlijke glans. Schrobben met zout helpt ook om bacteriën uit de huid en ontstoppen poriën te verwijderen. Zout antiseptische eigenschappen, en wanneer toegepast op de huid kan het helpen doden bacteriën en verminderen ontstekingen samen met eventuele jeuk en pijn geassocieerd met bacteriële gerelateerde huidziekte.

wedergeboorte

Scrubben met een zout scrub verwijdert niet alleen dode huidcellen en verbetert de bloedsomloop, maar het stimuleert ook de regeneratie. weg vervelling dode huidcellen eigenlijk bevordert de groei van nieuwe, gezonde cellen. Dit regeneratieproces verstevigt de huid, waardoor het een steviger en jonger uitziende verschijning. Regeneratie van de huid vermindert ook verkleuring van de huid, 's avonds uit de huid toon en het verbeteren van textuur.