Wat zijn de voordelen van lijnzaad Meal?

Wat zijn de voordelen van lijnzaad Meal?

Lijnzaad maaltijd, ook wel lijnzaad maaltijd of gemalen lijnzaad, kan gemakkelijk een deel van uw dieet om u te helpen uw inname van essentiële voedingsstoffen te verhogen. Het kan ook zijn voordelen voor de gezondheid, zoals het verlagen van uw risico op hart-en vaatziekten en kanker, maar het onderzoek is nog steeds in het voortraject.

Nutrition Benefts

Een 1-eetlepel lijnzaad maaltijd bevat 37 calorieën, 8 procent van de dagelijkse waarde voor vezel en thiamine, 9 procent van de DV voor mangaan en 7 procent van de DV voor magnesium. Fiber helpt lager uw risico op hart-en vaatziekten, hoge cholesterol, sommige vormen van kanker en constipatie en kan ook helpen u uw gewicht en bloedsuikerspiegel onder controle. Thiamine is belangrijk voor het draaien je voeding in energie en mangaan is essentieel voor een goede botontwikkeling en wondgenezing. U moet magnesium voor het regelen van uw bloedsuiker en bloeddruk niveaus. Lijnzaadmeel ook de essentiële omega-3 vetten alfa-linoleenzuur of ALA, die het risico op hartaandoeningen, artritis en inflammatoire darmziekte kunnen verlagen, volgens de Universiteit van Maryland Medical Center.

Potentiële vermindering van het risico van kanker

Beneficial plantaardige stoffen in lijnzaad, genaamd lignanen, die fungeren als oestrogeen in het lichaam, kan helpen lager uw risico op kanker. Deze stoffen blijken om de verspreiding van kankercellen te verminderen, met name die hormoongevoelige, met inbegrip van prostaat-, borst- en endometriumkanker cellen zijn, volgens een artikel gepubliceerd in "Comprehensive Plekken in Food Science en voedselveiligheid" in mei 2010.

Heart-Health Benefits

Het krijgen van een dagelijkse dosis van lijnzaad kan helpen u uw cholesterol te verlagen met maar liefst 11 procent als gevolg van de vezel, omega-3 vetten en lignanen bevat, volgens een artikel gepubliceerd in "Applied Physiology, Voeding en Metabolisme" in oktober 2009. Lijnzaad neigt low-density lipoprotein of "slechte" cholesterol te verlagen, zonder dat high-density lipoprotein of "goede" cholesterol, volgens MedlinePlus.

Gebruik en overwegingen

U kunt lijnzaadmeel mengen met water te gebruiken als vervanging voor eieren in gebakken goederen, of strooi het in yoghurt, sandwiches, smoothies of granen. Neem contact op met uw arts voordat u het toevoegen van grote hoeveelheden lijnzaad aan uw dieet. Plots verhogen van uw vezelinname daardoor kon bijwerkingen, zoals diarree, constipatie, opzwellen en buikpijn. Niet gebruiken lijnzaad als u een darmaandoening die vereist dat u een lage-fiber dieet te volgen. Lijnzaad kan ook interageren met de pil, diabetes medicijnen, bloedverdunners, paracetamol en antibiotica.