Wat zijn de voordelen van insuline dan orale medicatie?

Wat zijn de voordelen van insuline dan orale medicatie?

Mensen met diabetes mellitus type 1 en 2 hebben hoge glucosespiegels in het bloed. Bij diabetes mellitus type 1, de cellen van de alvleesklier die normaal afgifte van insuline niet functioneren, terwijl bij diabetes mellitus type 2, de cellen in het lichaam resistent voor insuline. Insuline kan worden gebruikt in beide typen diabetes, maar orale medicatie kan alleen worden gebruikt bij diabetes mellitus type 2.

Wat is insuline?

Insuline is een hormoon dat wordt gemaakt en die de alvleesklier. Het bestaat uit twee ketens van aminozuren, of eiwitten, met elkaar verbonden door middel van zwaveldioxide, zoals beschreven in "Ganong's Review of Medical Physiology" door Kim Barrett, Ph.D., professor van de afdeling van de geneeskunde aan de Universiteit van Californië . Het circuleert gedurende de bloedbaan en hecht aan insulinereceptoren op veel cellen. Receptoren zijn eiwitten in de cellen of op het celmembraan die altijd wachten om te worden verteld wat te doen. Wanneer insuline bindt, de receptoren beweegt glucose uit het bloed naar het inwendige van de cellen.

Diabetes Mellitus en Insuline

In het "Handbook of pathofysiologie," Elizabeth Corwin, Ph.D., verklaart dat mensen met diabetes mellitus type 1 wat wordt omschreven als een auto-immuunziekte, omdat hun immuunsysteem de bètacellen van de alvleesklier die te kort insuline vernietigd . Die met diabetes mellitus type 2 hebben cellen die niet langer gevoelig voor insuline. Diabetici met type 1 moeten insuline moeten een normale bloedsuikerspiegel te bereiken, terwijl die met Type 2 nemen orale medicatie en zal alleen insuline als er een verandering in dieet en orale medicatie niet meer werkt.

Diabetes Mellitus type 1, insuline en orale medicatie

Er zijn drie basistypen van orale diabetes medicijnen, zoals beschreven in "The Merck Manual voor professionals in de gezondheidszorg" door Jill Crandall, MD, associate professor in de klinische medische bij Albert Einstein College of Medicine. Medicijnen zoals acarbose en miglitol lager de intestinale absorptie van glucose, de thiazolidinedionen en metformine de gevoeligheid van de cellen voor insuline, terwijl de sulfonylurea maken de alvleesklier scheiden meer van het hormoon insuline. Metformine werkt ook door met het creëren van glucose door de lever. Zo insuline is voordeliger dan orale medicatie aan iemand met diabetes mellitus type 1, omdat de alvleesklier geen insuline kan vrijgeven, en noch acarbose of miglitol lagere bloedsuikerspiegel genoeg.

Diabetes Mellitus type 2, insuline en orale medicatie

Insuline is gunstig voor mensen met diabetes type 2, wanneer de bètacellen van de pancreas mislukken en kunnen de cellen niet langer afscheiden insuline. Vergelijkbaar met die met Type 1, de medicijnen die de alvleesklier stimuleren om meer insuline vrij te geven of om de cellen gevoeliger voor insuline kunnen het bloedglucose niveau binnen een normale bereik te houden. Bovendien Corwin schrijft dat studies blijkt dat insuline de progressie van diabetes mellitus type 2 kunnen vertragen en remmen de verwoestende gevolgen, omdat het toedienen van insuline elimineert de stress die de beta-cellen van de alvleesklier doorlopen vergroten en de afgifte van hormonen.