Wat zijn de voordelen van het eten van rode kool?

Wat zijn de voordelen van het eten van rode kool?

U kunt in staat zijn om te vertellen van slechts een snelle blik op een hoofd van rode kool die zijn intense paarse kleur laat een sterke concentratie van anti-oxidanten. Antioxidanten, ziekte-bestrijdende verbindingen die de gezondheid van het immuunsysteem kunnen verbeteren, zijn slechts een van de vele voordelen voor de gezondheid prominente je kunt krijgen van regelmatig eten van rode kool.

Voedingsfeiten

Een kopje van rauwe, geraspte rode kool heeft 22 calorieƫn en 1 gram eiwit, geen vet, 5 g koolhydraten, 1,5 g vezels en 2,5 g natuurlijke suiker. Rode kool is meer dan 90 procent uit water. Volgens de Harvard School of Public Health, voedsel met een hoog watergehalte hebben vooral lage energiedichtheid, waardoor ze een goede keuze voor gewichtsverlies en het gewicht van het onderhoud maakt.

vitaminen

Rode kool is ook een rijke bron van essentiƫle vitaminen en mineralen. Een kopje gekookte rode kool zal voldoen aan 85 procent van je dagelijkse behoefte vitamine C en ongeveer 20 procent van je dagelijkse behoefte vitamine A. Die vitaminen zijn antioxidanten, krachtige natuurlijke stoffen die kunnen helpen uw risico op kanker, diabetes, botverlies, beroerte, hartaanval en nierstenen te verminderen.

antioxidanten

Antioxidanten neutraliseren vrije radicalen in het lichaam, welke cel schade kan veroorzaken en maak je meer vatbaar voor ernstige ziekten. In een studie uit 2007 gepubliceerd in het tijdschrift 'Evidence-Based complementaire en alternatieve geneeskunde ", vonden de onderzoekers dat rode kool was een effectieve behandeling voor diabetes bij ratten; Meer onderzoek is nodig om te zien of hetzelfde effect zou gelden voor de mens. "[Groenten] met het hoogste gehalte aan antioxidanten zijn onder andere rode kool", aldus Hensrud. Zelfs als je rode kool koken, kunt u nog steeds die de ziekte-bestrijdende voordelen. "Koken in het algemeen verhoogde niveaus [van antioxidanten] onder select groenten", voegt hij eraan toe. De kleur van rode kool is een giveaway met betrekking tot wat er in zit - andere antioxidant-rijke voedingsmiddelen zijn rode druiven, donkere bessen en pruimen.

overwegingen

Rode kool heeft krachtige nutritionele eigenschappen die kunnen helpen bij het verbeteren van uw gezondheid en kan de capaciteit te behandelen of ziekte te voorkomen, maar het is ook belangrijk om te vertrouwen op de andere vitaminen en mineralen die een evenwichtige voeding biedt. In aanvulling op het eten kool, hebben regelmatig porties van andere groenten, fruit, granen, magere eiwitten en een laag-vet of magere zuivelproducten aan al uw voedingsbehoeften te voldoen en te blijven in de best mogelijke vorm.