Wat zijn de voordelen van het eten Peanut Butter?

Er zijn veel misvattingen over het eten van pindakaas, de meest voorkomende wezen dat het te hoog in calorieën om eventueel gezond zijn. Gegeten met mate, kan pindakaas deel uitmaken van een evenwichtige voeding. Het vele voordelen voor de gezondheid, met name het vermogen om LDL - de "slechte" cholesterol - en verlagen van triglyceriden.

misvattingen

De meeste mensen geloven dat het eten van pindakaas veel gewichtstoename veroorzaken. Maar een van de belangrijkste voordelen van het eten pindakaas is zijn vermogen als een levensmiddel een vol gevoel geven. Het doet er niet veel meer dan een paar theelepels pindakaas te nemen om dat volledige gevoel te krijgen. Een kleine hoeveelheid pindakaas af te wenden hongergevoel langer dan de typische dieet voedingsmiddelen zoals rijstwafels of amandelen. Dieters lijken vaak meer tevreden als ze zijn toegestaan ​​om een ​​kleine hoeveelheid pindakaas te nemen in hun dieet plan. Dr. Richard Mattes, een hoogleraar voedingsleer aan de Purdue University, zegt: "Een eetlepel of twee van pindakaas is alles wat er nodig is om een ​​wereld van voordelen voor zowel het hart en de taille netto." Ook, volgens het Amerikaanse ministerie van Landbouw, er zijn geen waarneembare transvetten in een standaard 2-el. portie. Transvetten een soort vet vaak gevonden in verwerkte voedingsmiddelen die het risico op hartziekten verhogen.

voordelen

Een van de vele voordelen van het eten pindakaas is dat het grote hoeveelheden voedingsvezels, gelijk aan ongeveer 8 procent. Vezels helpt in het proces van het controleren bloedsuiker en cholesterolgehalte. Een ander voordeel van vezels is dat de kans op ontwikkeling van colorectale kanker kan verminderen.

Pindakaas bevat grote hoeveelheden eiwitten - zoveel als 24 gewichtsprocent. Samen met eiwit, pindakaas bevat vitamine E en B3 en de mineralen koper en ijzer. Het bevat ook calcium en kalium.

mineralen

Raw pindakaas lijkt nog meer gunstige effecten hebben, omdat de pindakaas typisch gemaakt met de gemalen schillen van de pinda's en daardoor meer mineralen bevat. Het ijzer in pindakaas is essentieel voor de werking van de rode bloedcellen in het lichaam, en calcium in pindakaas bijdraagt ​​aan gezonde botten.

Hoewel pindakaas is niet één van de rijkste voedingsmiddelen aan kalium, het bevat een gezonde hoeveelheid. Kalium-rijke voeding kan leiden tot een vermindering van het risico op hypertensie. Probeer het maken van een klassieke banaan en boterham met pindakaas voor een goede bron van kalium. Bananen zijn rijk aan kalium.

resveratrol

Pinda's bevatten een interessant voedingsmiddel genaamd resveratrol, dat is een natuurlijke antimicrobiële product en is gemaakt door de pinda plant. Deze voedingsstof helpt te beschermen tegen bacteriën, virussen en schimmels.

Hoewel het lijkt een contradictie, het eten van een dieet rijk aan vetten - zoals de Franse do - kan resulteren in een lager risico op hart- en vaatziekten. Maar omdat pindakaas bevat grote hoeveelheden resveratrol, kan het bijdragen aan voordelen voor de gezondheid, zoals het verminderen van ontstekingen, anti-aging en hart voordelen.

Galstenen en de ziekte van Alzheimer

De resultaten van de Nurses 'Health Study, uitgevoerd over een periode van 20 jaar met 80.000 vrouwelijke deelnemers, tot de conclusie dat vrouwen die een minimum van 1 oz eten. noten of pindakaas elke week een 25 procent vermindering van het risico op galstenen. Dit is het equivalent van het eten van een boterham met pindakaas per week.

Daarnaast is volgens de Journal of Neurology, Neurochirurgie en Psychiatrie, pinda niacine bevatten, en wanneer geconsumeerd op regelmatige basis, kan enige bescherming tegen het optreden van Alzheimer.

potentieel

Omdat pindakaas bevat veel waardevolle voedingsstoffen, heeft een plaats in een gezonde voeding voor de meeste mensen. Hoewel grote hoeveelheden vetten bevat, de voordelen van een voedingsstof in pindakaas lijken de extra calorieën compenseren. Bespreek met uw arts de beste manier om pindakaas te nemen in uw dieet om de voordelen voor de gezondheid plukken.