Wat zijn de voordelen van het eten pap?

Wat zijn de voordelen van het eten pap?

Pap is een warme granen vergelijkbaar met havermout. Hoewel havermout bestaat vaak uit gebroken, gerold, gesneden of grof gemalen haver, pap bestaat uit elke vorm van gemalen graan, met inbegrip van haver, tarwe, rijst of gerst. Het eten van pap op een regelmatige basis biedt tal van voordelen. De warme granen is rijk aan vezels, heeft een hoog eiwitgehalte en helpt bij het stabiliseren van uw bloedsuikerspiegel.

Vezelrijk

Het hoge vezelgehalte in pap kan de spijsvertering te verbeteren, te verminderen hoog cholesterolgehalte in het bloed en helpen bij het voorkomen hart-en vaatziekten. Pap bestaat uit volle granen, die zowel oplosbare en onoplosbare vezels bevatten. Onoplosbare vezels bevordert de beweging van afval door je spijsverteringskanaal en verbetert constipatie, terwijl oplosbare vezels helpt lagere glucosespiegels en low-density lipoprotein cholesterol in het bloed. Een vezelrijk dieet kan ook het risico van aambeien te verminderen en de bloeddruk verlagen. De Mayo Clinic beveelt eating 5-10 gram oplosbare vezels per dag. Een 1/2 kopje pap bevat 3 gram voedingsvezels.

essentiële voedingsstoffen

Voedsel, zoals pap, die zijn gemaakt van hele korrels over essentiële nutriënten in een volkoren zaad. Verpletterd, gekraakt, geplet of gekookte granen bieden ook de voedingsstoffen in het hele zaad. Pap bevat eiwitten, zink, ijzer, magnesium, antioxidanten, vitamine B, vitamine E en fytochemicaliën. Dit pakket van essentiële voedingsstoffen kunnen helpen om uw immuunsysteem en het bestrijden van infecties.

Stabiliseert Blood Sugar

Het eten van pap op een regelmatige basis kan helpen stabiliseren bloedsuikerspiegel en het risico op het ontwikkelen van diabetes type 2 te verminderen. Het vezelgehalte in de pap helpt vertragen de opname van suiker, die bloedglucose niveaus voor mensen die lijden aan diabetes kunnen verbeteren. Beheersing van de bloedsuikerspiegel vermindert ook het risico op nierproblemen, beroerte en hart-en vaatziekten.

Gewichtsverlies

Niet alleen vezelrijk voedsel, zoals pap, helpen bij de spijsvertering, maar ook kan je helpen gewicht te verliezen. Vezelrijke voedingsmiddelen zijn over het algemeen laag in calorieën, maar hoog in volume. Dit helpt u volledige langer te blijven en kan helpen de hoeveelheid voedsel die je eet de hele dag te verminderen. Het eten van pap als ontbijt eten begint ook je stofwisseling en verbetert de energie-niveaus. Eet een kom havermoutpap met een 8-oz. glas magere melk en 1/2 kopje frambozen voor een evenwichtig ontbijt.