Wat zijn de voordelen van eiwitten in een evenwichtige voeding?

Wat zijn de voordelen van eiwitten in een evenwichtige voeding?

Eiwit is gevonden in elke cel in je lichaam en is een noodzakelijk onderdeel van uw dieet, volgens de Universiteit van Maryland Medical Center. Sommige bronnen van eiwitten zijn onder andere vlees, vis, gevogelte, eieren, zuivelproducten, bonen, noten en granen. Twee tot drie porties eiwit per dag zal u helpen de benodigde hoeveelheid eiwit, die kunnen helpen de cellen en weefsels van uw lichaam goed te laten functioneren, een rol bij gewichtsbeheersing spelen en beperken van het risico voor een aantal chronische ziekten te krijgen.

Voeding

De Centers for Disease Control and Prevention of CDC, meldt dat eiwitten zijn opgebouwd uit aminozuren, die worden gebruikt om eiwitten oude te vervangen in cellen en weefsels die zijn mislukt en moeten worden vervangen. Eiwit een belangrijk onderdeel van voeding en verschillende dierlijke en plantaardige eiwitbronnen bieden verschillende aminozuren. De CDC meldt dat de meeste Amerikanen meer dan voldoende eiwitten te krijgen in hun voeding en stelt voor dat je focus moet liggen op het eten van een algehele, gezond dieet dat eiwit evenals andere belangrijke voedingsstoffen levert. Bijvoorbeeld, het kiezen van vis in plaats van rood vlees kan u voorzien van eiwitten, samen met hart-gezonde vetten in plaats van eiwit verpakt met ongezonde verzadigde vetten.

Gewichtscontrole

Het eten van een uitgebalanceerd dieet dat gezonde bron van eiwitten bevat kan nuttig zijn bij het beheersen van uw gewicht. Om gewicht te verliezen, moet je minder calorieën verbruiken dan je lichaam nodig heeft, en de Harvard School of Public Health suggereert dat er zijn een paar manieren eiwit kan helpen om dit te doen. Het rapporteert dat eiwit-rijk voedsel uit te gaan van uw maag langzamer, wat betekent dat je langer een vol gevoel. Het vindt ook dat eiwit vereist meer calorieën te verteren dan koolhydraten of vet en het heeft ook een gestage effect op de bloedsuikerspiegel, die u kan helpen af ​​te wenden honger naar meer.

Ziektepreventie

Sommige soorten eiwit kan helpen uw risico op chronische ziekten te verminderen. Volgens de Harvard School of Public Health, het eten van een dieet rijk aan plantaardige bronnen van eiwit en vet kan uw risico op hart-en vaatziekten en type 2 diabetes te verminderen. De Linus Pauling Institute aan de Oregon State University in het bijzonder geeft peulvruchten, die bonen, pinda's, linzen en sojabonen, als een soort van eiwithoudende voedsel dat kan helpen uw lichaam controle bloedsuikerspiegel en lagere uw cholesterol bevatten. Hoewel het onderzoek naar eiwitten en chronische ziekten is nog steeds aan de gang, met inbegrip van goede bronnen van eiwitten in uw dieet kan helpen om gezond te blijven.