Wat zijn de voordelen van de verschillende essentiële oliën?

Wat zijn de voordelen van de verschillende essentiële oliën?


Etherische oliën zijn afgeleid van gedestilleerd plantendelen zoals bladeren, stengels, schors, bloemen of wortels. De kwaliteit en prijs van essentiële oliën kunnen variëren, afhankelijk van de soort olie. Etherische oliën kunnen worden ingeademd of verdund en geabsorbeerd door de huid.

Geschiedenis

Etherische oliën werden voor het eerst gebruikt door de Egyptenaren in hun balsemen proces. De traditie van het gebruik van essentiële oliën op mensen voortgezet in Griekenland met Hippocrates en zijn holistische benadering van de geneeskunde. Romeinen begonnen met het gebruik van etherische oliën in een vorm van oude aromatherapie. Moderne aromatherapie begon toen Rene Maurice Gattefosse per ongeluk zijn hand verbrand en gebruikt lavendel om zichzelf te genezen.

Identificatie

Kwaliteit etherische oliën kunnen moeilijk te identificeren omdat ze uit vele verschillende leveranciers zijn. De Food and Drug Administration (FDA) beschouwt een essentiële olie zowel een cosmetische en een geneesmiddel, afhankelijk van het gebruik van het product. Het vinden van een leverancier die u vertrouwt is belangrijk, omdat essentiële oliën niet worden gereguleerd door de FDA.

kenmerken

Kwaliteit essentiële oliën worden vaak verkocht in reformwinkels of speciale co-ops. Ze worden verkocht in kleine hoeveelheden en verpakt in donkere glazen flessen. Etherische oliën moeten worden gehouden koel en in luchtdichte containers naar hun kracht te behouden.

voordelen

Etherische oliën bieden verschillende voordelen voor het menselijk lichaam. Ze kunnen gebruikt worden voor pijnbestrijding, zoals hoofdpijn, als een anti-inflammatoire en antiseptische voor weefselherstel en bij stress en premenstruele symptomen relief.

Bestedingen

Lavendel olie heeft een kalmerend effect. Het kan worden gebruikt in combinatie met massage of diffuus gehele kamer.

Tea tree olie is een zeer effectief anti-bacterieel en wordt vaak gebruikt voor de behandeling van acne. Het wordt topisch aangebracht op het getroffen gebied.

Eucalyptusolie verlicht verkoudheid symptomen zoals keelpijn en congestie. Het is het beste gebruikt door middel van stoom inademing.

Ylang-ylang olie is een natuurlijke stemming versterker dat depressie kan verlichten. Het wordt gebruikt in baden en massages.

Salie olie kan premenstruele krampen en ongemak te verlichten. Het wordt gemengd in een ongeparfumeerde lotion en wreef op de buik en onderrug enkele dagen voor de menstruatie.

Waarschuwing

Etherische oliën zijn zeer geconcentreerd en moet worden verdund voor direct aanbrengen op de huid. Directe toepassing kan leiden tot roodheid, prikkende en mogelijke allergische reacties.