Wat zijn de voordelen & amp; Nadelen van Pineapple?

Wat zijn de voordelen & amp; Nadelen van Pineapple?

Ananas, ook wel bekend als Ananas comosus door botanici, gedijt in de tropische gebieden van Zuid-Amerika, Hawaii en Azië. Er zijn ten minste zes soorten die vaak worden gekweekt en ze variëren in grootte, vorm, kleur en zoetheid. Ananas een smakelijke bron van bepaalde nutriënten en een enzym dat in staat ontsluitingseiwit. Aan de andere kant zijn ze relatief veel calorieën en bevatten natuurlijke zuren die mondzweren veroorzaken.

Delicious en veelzijdig

De meeste mensen eten voedsel voor de smaak en textuur en niet te veel in termen van voor- of nadelen denken. Echter, als ingedrukt om het belangrijkste voordeel van het eten van verse ananas of het drinken van het sap te noemen, velen zouden waarschijnlijk noemen haar heerlijk unieke smaak: zoet, maar tart tegelijkertijd. Ananas relatief hoog fructose - of fruit suiker - in vergelijking met andere vruchten, maar bevat ook zure verbindingen zoals appelzuur en citroenzuur. Sommige rassen van ananas, in het bijzonder Kona Sugarloaf uit Hawaii, worden geteeld om meer fructose en minder zuur te hebben. zoete en zure smaak ananas maakt het een veelzijdige vrucht die de meeste vleeswaren, salades, zuivelproducten en desserts aanvult.

Nutritional Voordelen

Een ander voordeel van het eten van ananas is dat het een goede bron van bepaalde vitaminen en mineralen. Verse ananas is een uitstekende bron van vitamine C met bijna 80 milligram ervan per beker, en een goede bron van magnesium, kalium en enkele B-vitaminen zoals foliumzuur. Vitamine C is essentieel voor de synthese van collageen, dat een elastisch-achtig materiaal in de huid en andere bindweefsels, terwijl magnesium nodig voor sterke botten en ontspannen de spieren. Foliumzuur is vooral belangrijk voor zwangere vrouwen, omdat het voorkomt dat bepaalde spinale defecten bij pasgeborenen.

Digestive Voordelen

Verse ananas is een rijke bron van bromelaïne, een enzym dat eiwit vermindert in kleinere bouwstenen genoemd aminozuren. Consumeren ananas vlak voor of tijdens een eiwitrijke maaltijd kan helpen bij de vertering in de maag en dunne darm. Bromelaïne maakt ook ananassap een goede tenderizer en marinade voor rundvlees, kip en vis. Ananas geen goede bron van voedingsvezels, maar het bevat ongeveer 2,3 gram daarvan per beker, die minder dan 10 procent van de dagelijks aanbevolen hoeveelheid. Voedingsvezels bevordert de cardiovasculaire gezondheid door het houden van het bloed cholesterol en bloedsuikerspiegel onder controle, en het stimuleert regelmatige stoelgang.

potentiële Nadelen

Het hoge fructose ananas kan niet gunstig zijn voor diabetici of mensen die proberen om gewicht te verliezen. Bijvoorbeeld, 1 kopje zoete ananas bevat tot 84 calorieën en 17 gram suiker. Een ander nadeel van eten ananas is dat het vaak irriterend voor de slijmvliezen in de mond. De hoge zuurgraad gecombineerd met bromelaïne kan weinig zweren of Aften vormen aan uw tong of de omliggende gebieden. Als uw mond is bijzonder kwetsbaar voor ananas, overwegen de aanschaf van de Kona Sugarloaf ras of het mengen van het fruit in een smoothie met yoghurt, die de appel- en citroenzuur moeten neutraliseren.