Wat zijn de voordelen en bijwerkingen van Vitamine B6?

Wat zijn de voordelen en bijwerkingen van Vitamine B6?

Vitamine B6 of pyridoxine, is een in water oplosbare vitamine die essentieel is voor goede functioneren van het zenuwstelsel. Specifiek wordt vitamine B6 vereist voor de synthese van neurotransmitters en de vorming van myeline. Neurotransmitters zijn chemische stoffen die helpen de zenuwen te communiceren, en myeline is een beschermend omhulsel rond de zenuwen die helpt bij het zenuw signaaloverdracht. Vitamine B6-deficiëntie komt voor bij patiënten met alcoholisme, leverproblemen, congestief hartfalen en hyperthyroïdie en kunnen een bijwerking van medicijnen. Raadpleeg uw arts om te zien of vitamine B6 gunstig voor u zijn, en om u te informeren over de voordelen en bijwerkingen.

Voorkomt neurologische problemen

Vitamine B6 is instrumenteel in het functioneren van het zenuwstelsel. Zo, tekorten aan vitamine B6 kan leiden tot ernstige neurologische afwijkingen, zoals gevoelloosheid, zwakte, beweging en coördinatie problemen veroorzaken. Vitamine B6 deficiëntie is zeldzaam omdat de vitamine vondsten in vele soorten voedingsmiddelen, zoals granen, peulvruchten, groenten, aardappelen, melk, kaas, eieren, vis, lever, vlees en meel. Toch kan tekorten nog steeds optreden. Gelukkig heeft vitamine B6 suppletie effectief gebleken in het voorkomen van neurologische problemen die optreden als gevolg van vitamine B6 gebreken zijn.

Voorkomt aanvallen bij pasgeboren baby's

Vitamine B6 is aangetoond aanvallen vitamine B6 deficiënte pasgeboren baby's voorkomen. Epileptische aanvallen in verband met vitamine B6 voordoen als de moeder is het nemen van hoge doses vitamine B6 of als de moeder heeft een vitamine B6 genetische afhankelijkheid. Na de geboorte, de vitamine B6 niveaus in de pasgeborene daalt plotseling, die epileptische aanvallen kan veroorzaken. Snelle intraveneuze vervanging van vitamine B6 kan de inbeslagneming controle en het voorkomen van het ontstaan ​​van nieuwe aanvallen.

verminderde Sensation

Hoewel vitamine B6 nodig is voor een gezonde zenuwen functie is, kan het de bijwerkingen die ook het zenuwstelsel beïnvloedt. Een mogelijke bijwerking van vitamine B6 suppletie verminderd gevoel. In het bijzonder, kunt u gevoelloosheid rond de voeten of de mond merkt, een verminderd gevoel aan te raken of tintelingen in de huid. Als deze bijwerking optreedt, moet u uw arts te waarschuwen. Ze kan de dosis vitamine B6 die u neemt of verdeel de dagelijkse in meervoudige toedieningen gedurende de dag om bijwerkingen te voorkomen dat te veranderen.

Verlies van Coördinatie

Suppletie met vitamine B6 kan ook de motor, of beweging, functie van je zenuwen te veranderen. U kunt verlies van coördinatie ervaring met de toediening van vitamine B6. Dit gebeurt omdat vitamine B6 de opstelling kan de zenuwen neurotransmitters die betrokken zijn bij beweging in het cerebellum, dat de coördinatie van de hersenen regelen. Als u verlies van coördinatie ervaart of moeite hebben met lopen, moet u stoppen met het nemen van vitamine B6 en alert uw arts.